MEDION MDPNA 300 95557 niczego nie pamięta :(

• 4 Odpowiedzi
  • 1454 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MEDION MDPNA 300 95557 niczego nie pamięta :(
« dnia: Lipiec 18, 2009, 15:46:35 »
Witam!

Sprzęt: jak w temacie
Problem: nie pamięta żadnych ustawień. Np. mogę wyciągnąć ikonkę na pulpit a po zrestartowaniu urządzenia już jej nie ma. Poza tym chciałem zmienić ustawienia pamięci bo pamięci na programy nie potrzebuję a RAM by nie zaszkodził- nie da się, bo po kliknięciu OK dalej pozostaje po staremu.
Jak zaradzić?

P.S.
By nie zakładać nowego tematu: jak ustawić, by po uruchomieniu urządzenia od razu włączała się automapa?

Odp: MEDION MDPNA 300 95557 niczego nie pamięta :(
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 20, 2009, 17:14:29 »
Nikt nie pomoże? Wydaje mi się, że temat był kiedyś poruszany, tylko że za chiny ludowe nie jestem w stanie go odnaleźć i nie wiem, czy nie został usunięty...

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 05, 2009, 16:17:14 »
Kolego!

Windows CE Z ZALOZENIA POWINIEN nie pamietac zmiennych systemowych po resecie.

Medion MDPNA 300 jest tu wyjatkiem - wystarczy zmodyfikowac klucz (jak - see google! lub moja Instrukcja Odblokowania):

Jako ze urzadzenie pamieta ustawienia rejestru po resecie, MOZNA UZYC regedit.exe (programy)
i w galezi:

\HKLM\Explorer\Shell Folders\ kliknac dwa razy w "Desktop" i wpisac:
\ResidentFlash\Desktop

a nastepnie skopiowac folder "Desktop" do \ResidentFlash - po resecie mamy na zawsze ikonki na Pulpicie

Uwazaj - Jesli sie pomylisz, bedziesz mial ladny przycisk do papieru :D
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 09, 2009, 13:00:39 »
Źle się wyraziłem...
Nie chodziło mi o reset, tylko o wyłączenie i ponowne włączenie urządzenia. Tworzę ikonkę na pulpicie po czym ona znika. To samo dotyczy zmian w ustawieniach pamięci- nie potrzebuję pamięci "dyskowej" bo mam kartę pamięci, więc przesuwam suwak w 2gą stronę, a on wraca do położenia 50/50.

Dla mnie dziwne...

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 09, 2009, 15:09:57 »
Pamięć dzielona jest "dynamicznie" i tym bym się nie przejmował. Co do ikonek na pulpicie - to tak jak napisał ΠΟΝΤΙΚΟΣ - czyli albo zmiana folderu "desktop" z pamięci RAM (windows\desktop), na jakąś stałą lokalizację (zadziała tylko na urządzeniach z trwałym rejestrem), albo jakiś automatyczny skrypt kopiujący skróty (przydatne jeśli odblokowuje się przez podmianę exeków).