Ależ ja wcale nie mam nic przeciwko chińskim nawigacjom! Wręcz przeciwnie - często są lepsze od "firmówek" (najlepszy przykład to Sonówki - bardzo marne nawigacje). Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że 95% urządzeń produkowana jest na dalekim wschodzie i zupełnie mi to nie przeszkadza

Zazwyczaj wygląda to tak, że Chińczycy wypouszczają jakiś model nawigacji, który później "przejmują" Europejscy dystrybutorzy, nadając mu swoje nazwy i wgrywając mapy (możesz sprawdzić GPS869, CNS Moon BT i Cruser A43 - to ta sama platforma).
Chodziło mi o to, że ten model nawigacji posiada identyczne parametry, jak większość dostępnych na rynku modeli, czyli nie wyróżnia się niczym na plus i dlatego nie można powiedzieć, że jest jakiś WYJĄTKOWO szybki, czy też rewelacyjnie trzyma sygnał GPS. Pewnie zauważyłeś, że na stronie dystrybutora nie ma informacji o kartach SDHC, dlatego fajnie że taką przetestowałeś. Jest jeszcze jedna fajna rzecz, którą posiadała część klonów GPS869 - była to pełna implementacja obsługi BT dla windows CE (tego niestety brakuje w praktycznie wszystkich nawigacjach, nawet z wbudowanym BT). Jeśli kiedyś decydował byś się odblokować sprzęt, to będziesz mógł w panelu sterowania sprawdzić działanie ikony Bluetooth device properties. Zazwyczaj jej wciśnięcie powoduje błąd 10050 (również na Blow 43), a na GPS869 kontroler odpalał normalnie i można było np. połączyć się z internetem przez komórkę z GPRS (poczta, GG, WWW - do wszystkiego są programy na win CE).