Medion 220T

• 3 Odpowiedzi
  • 1158 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mao2

• 25
Medion 220T
« dnia: Maj 06, 2008, 20:53:07 »
Witam kupiłem na allegro Mediona220T. Nie wiem czy jest no odblokowany czy trzeba go odblokować. A mianowicie kiedy próbuje sie połączyć z programem Sync...komputer nie widzi mojego Mediona.Ale np.kiedy go włącze mam ikonke windowsa gdzie mogę wejść np. na karte pamieci lub w panel sterowania. Ale kiedy wrzuce jakas nawigacje na kartę przez czytnik to po włożeniu do nawigacji i wejściu w kartę pamięci wogóle jej nie widać. Czy to znaczy że mojego Mediona trzeba odblokować ?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Medion 220T
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 06, 2008, 21:01:26 »
Jak masz "ikonkę" windowsa, to nawigacja jest raczej odblokowana. Jeśli chodzi o zawartość karty - niektóre nawi nie widzą zawartości karty bez wykonania soft resetu (a już na pewno jeśli wyjmujesz i wkładasz kartę na WYŁĄCZONYM urządzeniu). To może być to..

*

Offline mao2

• 25
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 06, 2008, 21:42:13 »
To dlaczego nie mogę połączyć sie z komputerem przez Sync...?Już wrzuciłem na kartę Tomtoma ale nie można zainstalować pokazuje wybór folderu instalacji i na tym koniec nic dalej nie mogę zrobić.Jeśli jest odblokowana to proszę o link nawi która odpale na Medionie. Niestety mi sie nic nie chce instalować. No i tak jak mówiłem brak komunikacji z Sync...
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2008, 22:31:13 wysłana przez mao2 »

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 07, 2008, 08:34:30 »
To dlaczego nie mogę połączyć sie z komputerem przez Sync...?Już wrzuciłem na kartę Tomtoma ale nie można zainstalować pokazuje wybór folderu instalacji i na tym koniec nic dalej nie mogę zrobić.Jeśli jest odblokowana to proszę o link nawi która odpale na Medionie. Niestety mi sie nic nie chce instalować. No i tak jak mówiłem brak komunikacji z Sync...
Brak komunikacji z PC może wynikać z kilku przyczyn :
Pierwsza - po prostu producent nie przewidział takiej możliwości (niestety dość często się zdarza),
Potrzebne są dodatkowe sterowniki (oprócz Activesync),
Niewłaściwy kabel USB, włączony firewall na PC, inny problem z portem USB (warto spróbować zmiany portu).
Wszystko zależy od konkretnego modelu, osobiście nie znam 220T, więc nie mogę powiedzieć co konkretnie się dzieje.
Natomiast co do instalacji programów - musisz się przyzwyczaić, że wszelkie "INSTALATORY" programów do nawigacji często wogóle nie działają na PNA (bo potrzebują Pocketowego systemu), albo po prostu instalują się do znikających folderów w RAM'ie. Instalacja z Cab'ów też działa średnio, dlatego najczęściej wszystko załatwia się na PC (rozpakowuje CAB'y) i dopiero później wgrywa gotowy katalog na kartę.