Pulpit CE

• 14 Odpowiedzi
  • 2672 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pulpit CE
« dnia: Styczeń 29, 2008, 21:18:19 »
Po odblokowaniu  WinCe 5.0 w nawigacji /nie ważna jakiej/ program fabryczny zrobił sobie sam skrót na pulpicie. Mam problem z jego przesunięciem w inne miejsce pulpitu - wystarczy go dotknąć i natychmiast włącza się program, a tego nie chcę. W dodatku skrót umieścił się zbyt blisko paska startowego. Jak rozmieszcza się skróty na pulpicie WinCe 5.0?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Pulpit CE
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 29, 2008, 21:30:41 »
Po odblokowaniu  WinCe 5.0 w nawigacji /nie ważna jakiej/ program fabryczny zrobił sobie sam skrót na pulpicie. Mam problem z jego przesunięciem w inne miejsce pulpitu - wystarczy go dotknąć i natychmiast włącza się program, a tego nie chcę. W dodatku skrót umieścił się zbyt blisko paska startowego. Jak rozmieszcza się skróty na pulpicie WinCe 5.0?

dziwne, przecież w WinCE dopiero podwójne tapnięcie uruchamia program, jak się przytrzyma rysikiem to można przesuwać ikony

a co do tematu - osobiście nie używam tapet, tylko jednolitego koloru, przy rozdzielczości 320x200 mieści się na desktopie 12 ikon i jak jeszcze dodatkowo spod nich przebija jakaś pstrokacizna to robi się za duzy chaos, a tak jest elegancko ;)

Pulpit CE
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 30, 2008, 08:24:21 »
Niestety - umnie jedno dotknięcie skrótu w winCE 5.0 i otwiera się program.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Pulpit CE
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 30, 2008, 18:13:29 »
A przypadkiem nie masz dalej nakładki producenta z paskie zadań na topie?

Pulpit CE
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 31, 2008, 09:47:36 »
Tak samo jak skróty programowe zachowuje się cała reszta na pulpicie, tj. zegar, symbol bateri, pasek, input panel - wystarczy  dotlnąc i się otwierają. Dla tej "reszty" mi to nie przeszkadza, jednak dla skrótów programowych -makabra- otwiera się natychmiast program. Dotyczy to zarówno skrutu z programu navi producenta ale również np. zainstalowanej AM.

*

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
Pulpit CE
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 31, 2008, 15:35:09 »
To coś producent nagrzebał w kodzie systemu... jest to normalnie nie możliwe bez jego modyfikacji

*

Offline Kargul.pl

• 303
  • Sprzęt: Mitac Mio269+ WinCE 4.2 .NET
Pulpit CE
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 31, 2008, 17:20:02 »
Podstaw donothing za nakładkę producenta i powinno byc po kłopocie.

pozdro!

*

Offline marek216

• **
  • 143
    • odblokowanie nawigacji
  • Sprzęt: Palm m515 , MIO 168, Thomson GPS420, BlackBerry 8320, Thungsten T5
Pulpit CE
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 02, 2008, 11:51:51 »

Nie wiem jak ty odblokowujesz - odblokowałem dziesiątki nawigacji i na żadnej nie było sytuacji, żeby po odblokowaniu samoczynnie robił skrót do "nakładki".

Sprawdź moje www !

Pulpit CE
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 04, 2008, 15:00:42 »

Nie wiem jak ty odblokowujesz - odblokowałem dziesiątki nawigacji i na żadnej nie było sytuacji, żeby po odblokowaniu samoczynnie robił skrót do "nakładki".

Nawigację odblokowałwem programem dla N60i ze strony: http://navmanunlocked.wikispaces.com/Unlock . Wszystko gładko poszło z wyjątkiem tego o czym pisałem powyżej.

*

• 6211
Pulpit CE
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 04, 2008, 16:18:36 »
Ej, nie przesadzacie trochę? Offtop wydzielam

*

Offline Coollfon

• 16
  • Sprzęt: Typhoon MyGuide 3600
Odp: Pulpit CE
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 11, 2008, 15:35:45 »
Wejdź z poziomu kompa do active synca daj exploruj później Windows i na końcu desktop usuń stamtąd ta ikonę co cie wkurza i po bolu :)
Coollfon™ ( Coollphone ™)

*

Offline dylek

• **
  • 192
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 27, 2008, 23:42:06 »
w panelu sterowania jest gdzies opcja ustwien czy jedno czy dwa klikniecia maja uruchamic program, na 100% :)

*

• 6211
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 27, 2008, 23:44:13 »
Od kiedy w CE jest możliwość ustawienia pojedynczego kliknięcia? Mam na dysku kompletny kod CE i producentowi musiałoby się naprawdę nudzić żeby je dorobić  :S

*

Offline dylek

• **
  • 192
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 28, 2008, 03:09:33 »
Od kiedy w CE jest możliwość ustawienia pojedynczego kliknięcia? Mam na dysku kompletny kod CE i producentowi musiałoby się naprawdę nudzić żeby je dorobić  :S

tak kolego, pokrecilo mi sie, przepraszam.
az wstalem i poszedlem do auta sprawdzic. mam total commander zinstalowanego i w nim jest ta opcja jedno lub dwuklikniecia w opcjach/ustawieniach.
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2008, 03:19:30 wysłana przez dylek »

*

nothin

« Odpowiedź #14 dnia: Luty 28, 2008, 03:12:47 »
..tak.też już wstałem i potwiedzam...