Prosty program exe dla wce który by wywoływał określony inny program z karty SD

• 4 Odpowiedzi
  • 1721 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Slavo_S2k

• **
  • 134
    • www.slawex.net.pl
  • Sprzęt: HTC One X
Mam stary model navi, który ma tylko 30MB wbudowanej pamięci i na niej jest fabryczny program do navi, chciałbym wgrać niedawno kupioną AUTOMAPĘ, ale sama instalka programu zajmuje więcej, a jeśli ją wrzucę na kartę to nie będzie mi działała ikonka w menu fabrycznym tylko będę musiał wchodzi do odblokowanego systemu i odpalać program skrótem z pulpitu. Szukam więc programiku który będzie miał za zadanie odpalenie konkretnego exe z konkretnej ścieżki (zdefiniowanego np. w pliku ini)

*

Offline svejser

• 7
  • Potrzeba matką pomysłów...
  • Sprzęt: YF FMBTAV, Win Embeddet CE 6.0
http://pdaclub.pl/forum/nawigacje-pna-pnd-ogolnie/pare-programow-do-nawigacji-pna/
drugi progr. od góry

ale pomyśl czy nie warto podmienić nazwę pliku nowego pliku nawigacji na nazwę starego pliku nawigacji ?
przecież skoro nawi ma 30MB to z logicznego myślenia nie trudno wywnioskować, że mapy starego programu nawigacji masz na karcie sd , w tym samym miejscu możesz umieścić pliki nowej nawigacji ze zmieniąną nazwą na stary program.

Rozumiesz co napisałem?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Jest kilka metod. Można wykorzystać launchera Automapy (czasem może nie działać właściwie). Można też użyć mortscripta -masz w wątku Dowload\Win CE przykładową paczkę.

*

Offline Slavo_S2k

• **
  • 134
    • www.slawex.net.pl
  • Sprzęt: HTC One X
Użyłem mortscripta i jest ok  :ok: tzn prawie ok, ale rozwiązanie rzuconego problemu dostałem :)

Mam jeszcze taki problem, navi to Acer e300, fabryczna mapa przestała mi działać, tzn po kliknięciu w ikonę "Nawigacja" nic się nie dzieje, myślałem że padł program (zapisany w urządzeniu w tej pamięci 30MB, a mapy na karcie SD), dlatego kombinowałem ze zmianą, podmienilem exe-ka od oryginalnej mapy na tego z mortscripta i jak przez wejdę w windowsa i odpalę ten plik to ładnie mi ładuje nawigację, ale ikona w menu dalej nie działa, wygląda na to że chyba coś się skopało w samym menu, ale nie mogę nigdzie znaleźć plików ...

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Może i tak być, że coś z menu padło. Może masz ścieżkę do programu nawigacyjnego zapisaną w jakimś pliku ini, który się skasował (uszkodził)? Nie miałem co czynienia z tym Acerem, więc nie wiem gdzie by to być mogło.