Problem MEDION MDPNA300. Pomocy

• 3 Odpowiedzi
  • 1761 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem MEDION MDPNA300. Pomocy
« dnia: Lipiec 06, 2008, 11:07:21 »
Witam, posiadam nawigacje MEDION MDPNA300 / MD95379. Odblokowalem windowsa przez zamiane rejestru. Pokazal sie sam pasek start, lecz dalej jest informacja od mediona by wlozyc karte pamieci.

Po kliknieciu na 'pulpit' pasek znika.
Jakos udalo mi sie dojsc do normalnych ikon za pomoca klawiatury, lecz to troche uciazliwe robic to za kazdym wlaczeniem.
Windows dziala poprawnie, am5 tez.

Drugi problem, odhaczylem w opcjach paska 'always on top' nastepnie rozladowala mi sie nawigacja i teraz przy wlaczaniu pasek sie nie pokazuje. Sama informacja o karcie. Wiec nie moge nic zrobic.

Moze ktos posiada rom do wersji mdpna300 albo wie jak inaczej rozwiazac moj problem. Z gory dzieki za pomoc
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2008, 13:05:32 wysłana przez MacieyFree »

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
Odp: Problem MEDION MDPNA300. Pomocy
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 06, 2008, 21:16:46 »
A  pocoz Tobie ROM? Z Kolubryną na muchi?;)

Polacz sie z urzadzeniem via ActiveSyntch, wejdz do \ResidentFlash\mnav , skopiuj tam jakiegos showtasbar.exe , zmien mu nazwe na mnavdce.exe i po klopocie :D

Chociaz moze prosciej w sumie podstawic tam od razu jakiegos linka do karty, na ktorej jest AutoMapa (bo iGO i MioMap u mnie plakaly ze hardwareError.. ;/

Oczywiscie mozesz tez edytowac rejestr zdalnie, z PC-ta RegetitRemotem :)
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 07, 2008, 14:48:57 »
Polacz sie z urzadzeniem via ActiveSyntch, wejdz do \ResidentFlash\mnav , skopiuj tam jakiegos showtasbar.exe , zmien mu nazwe na mnavdce.exe i po klopocie :D
nie pomaga

Chociaz moze prosciej w sumie podstawic tam od razu jakiegos linka do karty, na ktorej jest AutoMapa (bo iGO i MioMap u mnie plakaly ze hardwareError.. ;/
również

Oczywiscie mozesz tez edytowac rejestr zdalnie, z PC-ta RegetitRemotem :)
Moglbys jasniej, co dokladnie edytowac? Jesli chodzi o zmiane nazwy Launch80 na explorer.exe to zmieniliem to juz wczesniej.

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 18, 2008, 00:19:55 »
Korekta - ostatnio trafily do mnie dwa takie Mediony, kupione na Allegro od kogos kto wystawia ich 500 szt (piecset - sic)

Zachowywaly sie conajmniej dziwnie - ZADEN program umieszczony na karcie SD nie uruchamial sie - TEN sam program skopiowany na \Flash Disk uruchamial sie bez problemu...

AM skopiowana do \Flash uruchamiala sie prawidlowo, natomiast juz samych plikow MAP umieszczonych na karcie nie widziala. 

Oczywiscie sprawdzalem modele kart, system plikow, sposoby formatowania itp.

Czy spotkal sie ktos z podobnym problemem - a jeszcze lepiej z jego rozwiazaniem? :)
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..