Pomoc w instalacji IGO na LAN 9600R

• 1 Odpowiedzi
  • 1710 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pomoc w instalacji IGO na LAN 9600R
« dnia: Marzec 22, 2012, 10:26:21 »
Witam,
Stałem się posiadaczem radia samochodowego z nawigacją jak w tytule. Radyjko ogólnie super, jest jednak jedno ale - MAPY!!!. Pokrycie Polski może 10%.
Czytałem w necie, że jest możliwość wgrania innych map np. AM lub IGO8 (szczątkowe informacje)

ALE JAK????

POMÓŻCIE!!

W radyjku w środku włożona jest karta (compactflash). Po podpięciu do kompa system nie rozpoznaje systemu plików. Sprawdziłem też, że na tej karcie są tylko rzeczy związane z nawigacją, ponieważ bez niej pozostałe funkcje w radiu działają.

Próbowałem już wrzucić na kartę IGO (bez instalacyjną), po włażeniu do radia i przyciśnięciu przycisku NAVI ładuje mapy w nieskończoność.

Z góry dziękuje.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Pomoc w instalacji IGO na LAN 9600R
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2012, 12:10:17 »
O Igo wypowiadał się nie będę, bo producent tego programu nie raczy go sprzedawać w naszym kraju, a tym samym nie można go legalnie użytkować. Co do AutoMapy - bez poznania zawartości oryginalnej karty nic nie zdziałamy. Przypuszczam jednak, że skoro PC karty odczytać nie potrafił, to radio nie posiada systemu Win CE, tylko jakiś dedykowany (np coś na Linuxie) i nie ma absolutnie żadnych szans na zmianę oprogramowania nawigacyjnego.
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2012, 12:15:01 wysłana przez angler22 »