Witam,
Od kilku dni próbuję uruchomić jakiekolwiek połączenie sieciowe przez Bluetooth w GC5065BT, ale jak dotąd nic mi z tego nie wychodzi.
Standardowe oprogramowanie ma tylko synchronizację książki telefonicznej, odczyt SMS-ów, i dostęp do plików przez Bluetooth FTP.
Znalazłem we flashu dodatkowo egzek do diagnostyki Bluetootha i zauważyłem tam przyciski do połączenia i rozłączenia GPRS, ale wygląda na to, że albo robię coś nie tak, bo po naciśnięciu nic się nie pojawia.
Próbowałem zestawić połączenie z użyciem DUN przez Bluetooth w WinCE 5.0, ale za każdym razem mam informację, że urządzenie jest zajęte (próbowałem wszystkie 3 urządzenia, które menedżer połączeń widział). Pozabijałem procesy odpowiedzialne za połączenie Bluetooth z telefonem w menu nawigacji oraz watchdoga, który te procesy podnosił, ale komunikat nadal ten sam. Zatrzymywałem i uruchamiałem usługę BTSRV, ale ciągle to samo. Jak wyłączę Bluetooth z poziomu menu nawigacji to urządzenie bluetooth w DUN nawet nie jest dostępne. Dodam, że udało mi się sparować urządzenie z kompem w innej części panelu sterowania w WinCE nawigacji (wcześniej ustawiłem profile DUN i PAN w kompie na Linuksie i nawigacja je zobaczyła przy parowaniu).
Zastanawiałem sie nad instalacją Adeneo Bluetooth Manager dla WinCE 5.0 na platformie ARM, ale mam pewne obawy czy to czegoś nie namiesza. Program wygląda na odpowiedni do tego, co chciałbym zrobić (np. połączenie PAN z komórką lub kompem), ale jest z ograniczeniem czasowym połączeń do 30 minut i wygląda na to, że wchodzi głęboko w system. Obawiam się czy po jego instalacji wogóle Bluetooth w menu nawigacji będzie działał, a jeśli tak to czy też będzie się rozłączał co 30 minut.
Znalazłem też coś takiego jak Widcomm Bluetooth Manager, ale tutaj mam podobne obawy, do tego aplikacja jest z 2003 roku albo i starsza.
Czy komuś udało się już zestawić połączenie sieciowe przez Bluetooth na PNA/PND z WinCE 5.0? Jeśli tak to proszę o jakąś podpowiedź jak to zrobić.