PNA z możliwością bezproblemowej instalacji AM

• 12 Odpowiedzi
  • 1982 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Roba

• 25
PNA z możliwością bezproblemowej instalacji AM
« dnia: Październik 16, 2008, 09:51:33 »
Mój palmtop dokonał żywota, w spadku pozostała mi karta z AM. Ponieważ mam jeszcze ponad pół roku licencji, chciałbym ją wykorzystać. Ponieważ mam telefon z WM, przejmie on część funkcji palmtopa. Natomiast jeżeli chodzi o nawigację, wymyśliłem sobie, że kupię jakiegoś PNA z możliwością wgrania owej Automapy. Oczywiście wiem, że niemal każdy można odblokować, ale jakoś nie mam nerwów do działań typu: przytrzymaj przycisk 10 sekund, obróć nawigację 3 razy wokół własnej osi czy coś równie podobnego. Po prostu szukam coś w stylu np. Pentagrama Nomad, który ma wgraną AM i jest odblokowany fabrycznie, umożliwiając wgranie innego oprogramowania. No i chciałbym, by miał min. 4 cale. Widziałem wczoraj Beckera Z101, w którym przez trzykrotne kliknięcie napisu Navteq w menu info wchodzi się do eksploratora i można zainstalować AM. Sęk w tym, że ponoć jest później problem z uruchomieniem AM. Ów Becker ma odbiornik GPS SiRF InstantFixII, z którym AM nie bardzo się jeszcze lubi.
I tu moje pytanie: który model PNA, bezproblemowo i bez odblokowywania (lub z prostym, dzięki któremu nie stracę gwarancji) ma możliwość zainstalowania AM?

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: PNA z możliwością bezproblemowej instalacji AM
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 16, 2008, 12:17:22 »
beckera nie radzę.... lepiej kupić coś bardziej przystępnego, jakąś altine, goclevera czy cokolwiek prostego w odblokowaniu.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline Roba

• 25
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 16, 2008, 12:34:54 »
beckera nie radzę.... lepiej kupić coś bardziej przystępnego, jakąś altine, goclevera czy cokolwiek prostego w odblokowaniu.
Właśnie znalazłem coś takiego: http://www.mp3palmtopy.pl/index.php?products=product&prod_id=1405
http://www.mp3palmtopy.pl/index.php?products=product&prod_id=1161
http://www.mp3palmtopy.pl/index.php?products=product&prod_id=1167

Pomijając fakt łatwości instalacji mapy, czy to dobry wybór?
Mam jeszcze jedno pytanie: jak wygląda np. aktualizacja punktów POI z poziomu PNA?

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 17, 2008, 18:54:50 »
przylaczam sie do pytania.

mam licencje na AM i uzywam ja na plamtopie dell x30. chcialbym jednak przeniesc ja i zainstalowac na jakims PNA/PND bez zadnych problemow - takze z obsluga Miplo (synchronizacja),

co polecacie - te powyzsze propozycje bardzo ciekawe?

czy latwo zainstalowac AM na Lark 35.3?

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 17, 2008, 22:42:47 »
Ja osobiście mam Larka 35.0 z AM5.0.5 i iGO8, bezproblomowo się wgrało na NANDFlash. Cena takiego LArka jest bardzo przystępna, ok 250zł. Na 35.3 też grasz AM

*

Offline sdsi

• 807
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 18, 2008, 07:45:55 »
w jaki sposob to zrobiles? :)

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 18, 2008, 12:57:24 »
w jaki sposob to zrobiles? :)
Są różne metody - jeśli chcesz tylko podmienić orginalną MapaMap na inną (np Automapę) to można to zrobić bardzo szybko, jeśli zaś chcesz mieć możliwość uruchamiania wielu programów (map), to można albo odblokwać urządzenie i działać z pulpitu, albo zastostować którąś z "modyfikowalnych" nakładek, w których pod przyciski ekranowe podstawiasz sobie programy.
W razie czego chętnie pomogę .. jestem winny przysługę za GPS Altiny (działa do dziś!) :)

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 19, 2008, 10:01:28 »
w wiekszości (przynajmniej tych które ja miałem w ręku) Larków istnieje taka opcja jak wybierz Nawig. Przy jej pomocy wybiera się exe'ca który ma byc odpalany jako program nawigacyjny. Podpiąć pod to można praktycznie wszystko. Chyba najprostsze wyjście jakie znam.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 19, 2008, 23:14:26 »
Bardziej zaawansowanym rozwiazaniem jest chociazby zmodyfikowanie SystemInformation z MIO, pod Larka i stworzenie mozliwosci odpalania z wygodnego MENU trzech roznych Nawigacji zainstalowanych na karcie SD : )
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..

*

Offline mourning

• **
  • 221
  • Sprzęt: HTC TyTN II-Orange, HTC HD2,HTC One X
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 20, 2008, 10:31:17 »
Ja sie podlacze pod watek bo rowniez szukam czego z AutoMapa bo chyba w tej chwili na polske to najlepszy program.Szukam czegos dla swojej kolezanki i najlepiej zeby to bylo cos z 4.3" i jak to sie mowi wyjmuje ona nawigacje z pudelka i nie musi nic robic tylko nawigowac.Zastanawialem sie nad NavRoad 410 albo Pentagramem Nomad P 5210 bo wiem ze one maja AutoMape.NavRoad napewno bedzie troche tanszy ale czy lepszy?Ktory z tych produktow byscie polecili albo moze jeszcze jakies inne propozycje?Gdzie lepiej kupic w sklepie czy w necie?Moze macie jakies zaufane sklepy lub sprzedawcow?Z gory dzieki za wszelkie porady

*

Offline sdsi

• 807
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 23, 2008, 15:10:47 »
a co myslicie o "GoCLEVER 4384FM"?

*

Offline Roba

• 25
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 30, 2008, 22:13:55 »
Zdecydowałem się na Pentagrama Nomad, zobaczymy co to za dziwo. Wątek można zamknąć.

*

Offline sdsi

• 807
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 01, 2008, 11:35:58 »
Zdecydowałem się na Pentagrama Nomad, zobaczymy co to za dziwo. Wątek można zamknąć.

dlaczego watek mozna zamknac?  :mad:

jeszcza sa pytania kolego mourning oraz moje - mam nadzieje, ze zauwazyles?