Odblokowanie Windowsa CE 5.0 w Nokia 500:( Pomocy

• 4 Odpowiedzi
  • 4142 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odblokowanie Windowsa CE 5.0 w Nokia 500:( Pomocy
« dnia: Kwiecień 15, 2008, 23:24:36 »
Witajcie czy jest jakis sposob odblokowania tego windowsa w Navigacji Nokii 500?? Zgubilem karte z mapa europy z Automapy5 i teraz nic nie moge zrobic bo tam byla licencja:(
Prosze o jakas rade co moge zrobic, Czy jest jakis trick jak w nokii 330 naciskajac 10 razy na literke A w About :)) zeby i tutaj wejsc i cos zrobic bo z ActiveSync tez mi nie laczy.

*

Offline kov007

• **
  • 232
  • Sprzęt: Nokia E61i, Palm Tungsten T3, Cybook
Odp: Odblokowanie Windowsa CE 5.0 w Nokia 500:( Pomocy
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 18, 2009, 21:26:22 »
Z tego co sie u siebie zorientowalem to u mnie licencja przypisana jest do karty SD, tak wiec jedyna mozliwosc jaka widze jest zakup programu automapa i wgranie tego nowego programu.

Ew jezeli zostala zgubiona moze uda sie uzyskac w jakis sposob duplikat od firmy automapa...

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 18, 2009, 21:51:12 »
Jeśli miałeś licencję to masz kartę kodową - chyba jej nie zgubiłeś. Sciągnij nową wersję ze strony - skontaktuj się z suportem w celu odblokowania licencji i przypisz do nowej karty licencję. I już :))
potrzebna zgoda

*

Offline noose

• **
  • 189
    • Tanio, szybko, dobrze - wybierz 2
  • Sprzęt: Samsung Omnia + AM5EU
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 21, 2009, 15:42:25 »
Jeśli miałeś licencję to masz kartę kodową - chyba jej nie zgubiłeś. Sciągnij nową wersję ze strony - skontaktuj się z suportem w celu odblokowania licencji i przypisz do nowej karty licencję. I już :))
Ludzie! Przy AM nie musi być karty z licencją! We wrześniu kupiłem AM (OEM) i miałem nr licencji na karcie wygrawerowany. Teraz wygrałem Nokie 500, w zestawie jest pudełko z AM i to samo - nr licencji jest na karcie, nie ma karty z licencją. Dlatego ja sobie robię od razu kopię karty.
Co do odblokowywania nokii, pierwsza rzecz którą zrobiłem :P http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=119743&whichpage=1
Było: Asus A696 WM6 + iGO 2006plus + AM5PL, Nokia 500 (na sprzedaż jak ktoś chce - tanio:P)
Jest: Samsung Omnia WM6.1 + AM5EU

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 23, 2009, 00:11:51 »
Skopiowanie oryginalnej karty SD z Automapa mija sie z celem - licencja w przypadku przypisania jej do karty UNIEMOZLIWI uruchomienie Automapy z tak przygotowanej kopii.

Sensowniej jest zabezpieczyc wlasnie NUMER - czy to na plasticzku, czy na karcie wygrawerowany.
na jego podstawie sciagniesz zawsze aktualna wersje a takze zerejestrujesz kopie ponownie!
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..