Witam wszystkich kolegów i ja, już nie mam, problemu który dotyczy, NAVIGONA 4310 max a wcześniej, próbowałem wszystkich możliwości co, tu opisujecie i np: kiedy zmieniałem na Navigatorexepath=.\.\Storage Card\Automapa\Automapa.exe to była, porażka ale jak wrzucę autorunce.exe na SD i zmienię na Navigatorexepath=.\Automapa\Automapa.exe to rusza. I cóż z tego jak nie, można mieć wyboru, programów map ( powrót tylko do oryginału po zmianie np. z autorunce1.exe na autorunce.exe w nawigacji ) i ściągłem Menu jak, to podał w linku angler22 i tak. Wszystko fajnie tylko tu, nikt szczegółowo nie pisze, konkretnie co i jak zmodyfikować tak by, uzyskać efekt o który nam, przecież tu chodzi, tylko to i owo, więc jak można wiedzieć, cokolwiek jak temat jest rozproszony. Ten troszkę doda i tam, ten coś doda a w rezultacie, nikt nic nie wie !!!. Na przykładzie w/w wpisu NAVIGON 4310 max nie widzi, karty jako np. Navigatorexepath=.\Storage Card\itd. i tak naprawdę to nic, nie pasuje z wpisami co, do komend np. My Storage Card czy Storage Card nie działa ani to ani to.
Proszę jednak nie. wprowadzać w błąd innych, tylko konkrety co i jak, bo jak widzę, to wszyscy motają się !!!. Ale jak znajdę troszkę, czasu to konkretnie tu, napiszę co i jak zrobić tak, by Navigon 4310max sprostał, waszych oczekiwaniom !!!
Witam po długim, czasie przerwy Moderatora i tak, ma Pan rację co, do sugestii ale jest już dobrze i wszystko gra.

Witam jeśli ktoś potrzebuje odblokować Navigon 4310 max to proszę o kontakt ze mną na e mail:
motochrapek@o2.pl do odblokowania nie tylko Navigona 4310 max ale i inne Navigony.
I tu jeszcze odpowiedź dla janek11 a więc, powiem to jedno, znacznie nie jest, tak jak tu piszesz !!!.
Pozdrawiam
Po krótce opiszę tu co i jak zrobić tak więc czytajcie bo opisałem jak dla laika:
1. A więc podpinamy naszego Navigona do komputera pod USB po czym komputer go widzi jako dysk wymienny i robimy kopię z naszej nawigacji czyli z tego dysku wszystko kopiujemy na dysk fizyczny np.: na jakąś partycję w naszym kompie, po czym usuwamy całość czyli całą zawartość z naszej nawigacji NAVIGON 4310max
1. Następnie po rozpakowaniu archiwum rar z mojego chomika, motochrapek i pliki z folderu kopia z NAVIGON 5310 max gotowiec
2. Kopiujemy te pliki z folderu kopia z NAVIGON 5310 max gotowiec
2. Po wcześniejszym usunięciu zawartości czyli do czystej naszej nawigacji NAVIGON 4310 max tak jak w/w
3. Natomiast pliki z folderu po wcześniejszym rozpakowaniu rar. Czyli kopia z SD wgrywamy całość na kartę pamięci i tu jest np. tak: AutoMapa 6.6 Polski z sierpnia 2010r. ale jeśli zamiast niej wgramy sobie np.: mapy EUROPY to bez żadnych zmian będzie wszystko działać pod warunkiem że, plik czyli ikonka o nazwie AutoMapa EU.exe będzie zachowana bez zmian bo jeśli potrzebujemy zmienić na np.: wceAm.exe itd. To wówczas musimy dokonać korekty jak już wspomniałem w punkcie 4, oraz mamy tu jeszcze mapkę iGo8 i oryginalną w naszym Navigonie tak więc jeśli chodzi o mapy na karcie to jak chcemy tak zmieniamy jeśli chodzi o AutoMape czy iGo8 i inne jak chcemy to sobie zmieniamy !!!.
4. Ale pamiętajmy o zachowaniu ścieżek do tych map na karcie SD w pliku ,, autorunGUI” który znajduję się w naszej nawigacji czyli Navigonie a w nim otwieramy w razie potrzeby zmian wpisów do naszych map folder ,, Main” i w nim otwieramy do korekty plik ,, main.ini” i tu mamy wszystko czarne na białym gdzie mamy przypisane nasze mapki oraz pamiętajmy o tym że, ma tu znaczenie przy pisaniu wielkość liter znaczników itd.
3. A teraz jak zauważyliśmy to ikona w naszej Nawigacji czyli ,, autorunce.exe ‘’ jest zmieniona w pliku z folderu ,, kopia z NAVIGON 5310 max gotowiec ‘’ na ,, autorunce1.exe ‘’ i tu nie bezpodstawnie dla tego jest taka zmiana by, nie uruchamiała nam się aplikacja mapy z naszego Navigona tylko to, co chcemy czyli z naszej karty SD i z Navigona nasza oryginalna tylko mapa ,, NAVIGON”. I mamy na karcie SD tylko mapy te które chcemy mieć i to wszystko !!!.
Myślę że dla wszystkich jest to zrozumiały opis i bez problemu sami, dokonacie zmian tak by wszystko wam śmigało jak trza !!!.
Witam ponownie i proszę nie zwracać uwagi na odpowiedzi ludzi którzy potrafią np. Zwrócić uwagę na ortografię czy inne uwagi ja nie mam czasu na przecinki itp.. Historie opisałem tu wszystko tak by każdy zrozumiał o co tu chodzi by odblokować NAVIGONA a w razie nie jasności podałem również email.
Pozdrawiam motochrapek