Odblokowanie Becker z101

• 7 Odpowiedzi
  • 10852 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sirk

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Desire, Motorola Milestone 2
Odblokowanie Becker z101
« dnia: Listopad 22, 2008, 16:03:07 »
Witam, wpadła mi w ręce nawigacja haj w tytule. Problemem jest to, że po podłączenie do kompa widzi ją tylko jako dysk wymienny. AS nie widzi urządzenia. Czy jest jakiś sposób na odblokowanie tego ustrojstwa?

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: Odblokowanie Becker z101
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 22, 2008, 16:28:55 »
tak, wchodzisz w ustawienia\informacje. potem klikasz po ekranie chaotycznie (zawsze odbywało sie to przez trzyklik w ikone navigona) trzyklik i uruchamiasz exploratora.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 22, 2008, 18:47:52 »
Z101 jest proste do odblokowania - rozni sie tylko tym od pozostalych Beckerow, ze lepiej zeby MainShell dzialal :)
(MSCR: run wait (MainShell)

Wtedy latwiej AM znajduje port GPS :D
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2008, 20:59:27 wysłana przez ΠΟΝΤΙΚΟΣ »
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..

*

Offline sirk

• *
  • 70
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 22, 2008, 20:39:22 »
tak, wchodzisz w ustawienia\informacje. potem klikasz po ekranie chaotycznie (zawsze odbywało sie to przez trzyklik w ikone navigona) trzyklik i uruchamiasz exploratora.
Nie mogę znaleźć w ustawieniach opcji "informacje", nie ma nigdzie słowa o navigonie...  :(

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 22, 2008, 20:58:21 »
sugeruje moj sposob - przynajmniej nie opiera sie na Teorii Chaosu :D

Nie che mi sie re-translateowac ze sposobu ktory dystrybuuje, wiec zamieszczam opracowanie po angielsku:

How To Unlock Becker z101
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
by : http://www.gps-service.pl

How to acces Expolorator Windows (temporary):
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 but it's work only to first reset...

- click SETTINGS
- click INFORMATION
- Click few times Navigon logo - (arrows), at right side

Now, you have Windows - click icon 'show windows' - now you 'll see Windows Desktop

Full unlock device and usefull MENU:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Unzip ZIP-package, eg. on computer Desktop

Install program ActiveSynth on your computer (if you still dont have it!)
(download: http://manager.money.pl/hitech/programy/activesync;4;5;pl,1108,pobierz.html)

Connect your device to computer by USB cable
In ActiveSynth press EXPLORE - 'll appears folders and files list on your device.

So, now: DONT OPEN, but just click by RIGHT mouse button on "My Flash Disk" unpacked on computer Desktop - select COPY

Next, in ActiveSynth window, click RIGHT mouse button NEAR (DONT higlight or open!) folder list and select PASTE
For question about overwrite files answer: YES for all (backup of overwrited files is going AUTOMATICLY!)

After reboot your device (press RESET button in small hole) you 'll see brand new, usefull MENU!

EXTENDED navigation MENU:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

If you want add another navigation Software, eg. iGO-8, TomTom, or sth, it must be installed on SD card.

And, if you want to use iGO button, just put/install iGO on SD card to folder "iGO8" (main startfile is iGo.exe)

If you want to have another NaviSoftware, you just can modify those parameters in file "main.ini" from the unlock-package, and re-copy it into "\My Flash Disk\mnav\" folder

« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2008, 21:04:00 wysłana przez ΠΟΝΤΙΚΟΣ »

*

Offline sirk

• *
  • 70
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 23, 2008, 09:46:27 »
Niestety, po włączeniu urządzenia pojawia się tylko logo BECKER i napis "przestrzegać kodeksu". Po pokazaniu się mapy jest tylko jedno menu ustawień )w prawym dolnym roku ikonka y 2 kółkami Zębatymi). Po jej kliknięciu dostępne są opcje: Opcje nawigacy. , Opcje map, POI na trasie, TMC oraz Dzień/noc (pisownia oryginalna). Nie mogę nigdzie znaleźć ikonki navigona. Nie ma również nigdzie opcji "informacje". Zaczynam czarno to widzieć.... Najgorsze jest to, że już zaoptrzyłem się w legalną AM ... :(

Znalazłem na to sposób. co prawda AS nie działa, ale można podmienić plik exe uruchamiający aplikację na autorun MortScript i skierować do dowolnej aplikacji (np AM)...
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2008, 22:46:44 wysłana przez sirk »

*

Offline behemot62

• 20
  • Sprzęt: Becker 7928, HTC Topaz
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 28, 2008, 16:20:11 »
Nie wiem jak wygląda menu Z101, ale pewnie nie różni się zbytnio od 7928. Wygląda na to, że szperasz w menu nawigacji, a to o co chodzi powinno się znajdować w menu ustawień urządzenia. Reasumując. Po odpaleniu Beckera nie uruchamiaj nawigacji tylko poszukaj napisu ustawienia. Na samym prawie końcu w ustawieniach powinien być przycisk informacje. Jak tam dotrzesz to jesteś w domu :wink:

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 04, 2008, 21:06:14 »
w Z101 niema po prostu btych legendarnych "strzaleczek".
Jest za to czaroczerwona ikonka monitora - klika sie w jego szara czesc - to dla tych, ktorzy nie maja zaciecia experymentatora ;)

Ale ja jednak polecam rozwiazania bardziej eleganckie :)