Sprawdź zatem komunikację Activesync z PC i zawartość karty (poszukaj na niej np. pliku mobilenavigator.exe w katalogu mobilenavigator, ewentualnie innych exeków.
Nie łączy się z ActiveSync. A exekiem jest autorunce.exe
Albo po prostu napisz, czy jesli wyciagniesz karte z urzadzenia, nawigacja uruchamia sie poprawnie - jesli nie, jaki otrzymujesz komunikat.
Kolejnym prostym krokiem jest poszukanie plikow EXE (wlasciwosci - plik Aplikacji
) na karcie SD - jesli sa, to masz praktycznie urzadzenie odblokowane 
Po wyjęciu karty SD mam napisane:
"please insert the memory card"
Jak podmienie plik autorunce.exe na plik explorer.exe i wgram AM, to mam elegancki eksplorator, AM się odpala też elegancko, ale problemem jest znalezienie sygnału GPS. Od razu zaznaczam, satelit nie mogę znaleźć pod gołym niebem, jadąc autem zmieniałem co jakiś czas z portu auto com 2 na com 1 i pisalo non stop ze szuka sygnalu, jak zmienilem na com 2 to samo. inne porty, czyli 3,4,5,6 itd od razu wyskakiwal komunikat ze nie mozna znalezc sygnalu. predkosciami tez sie bawilem, zmienialem ze standardowego 48000 na wyzsze.
Co lepsze wszystko z oryginalnej karty SD Sungoo usunalem i wgralem samą AM i explorer.exe, i tu non stop problem ze znalezieniem sygnalu gps, jak wgralem spowrotem oryginalne pliki z tej karty i jakis dziadoski program ktory oferowala ta nawigacja, sygnal gps po chwili łapało.
Co robić Panowie ?