Nokia 330 Proszę o Pomoc

• 9 Odpowiedzi
  • 5038 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nokia 330 Proszę o Pomoc
« dnia: Grudzień 19, 2007, 22:14:16 »
Witam.....
Mam zamiar to zakupic ale:
Czy jest możliwość wgrania polskiego oprogramowania bo kolega mi to przywiózł z angli??Jeżeli tak To prosze o instrukcje
Czy jest możliwość wgrania najnowszej mapy ?.Jeżeli tak To prosze o instrukcje
Pytania moje takie bo ktoś mnie nastraszył ze te gps-y maja jakąś blokade ze karta pamieci sie psuje jeżeli coś człowiek chce zmienić??
Proszę odpowiedz i Z góry dziękuje pozdrawiam

*

Offline shoovar

• *
  • 62
  • Sprzęt: HTC DHD, Nokia 5800, GoClever 5066FMBT, AM EU
Odp: Nokia 330 Proszę o Pomoc
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 22, 2007, 23:15:56 »
Co dla ciebie znaczy "mozliwosc wgrania polskiego oprogramowania"? Polskojezycznego menu do Nokii 330 nie ma wogole, a mozliwosc wgrania AutoMapy bedziesz mial, ale zastnow sie nad cena. AutoMapa EU kosztuje okolo 700zl i jesli odejmiesz cene softu od ceny zestawu to masz 1600 - 700 czyli za samo urzadzenie maks 900zl. Przy wyzszej cenie za sam sprzet jesli chcesz dokupic AutoMape taniej kupic zestaw w Polsce. Mozliwosc aktualizacji AutoMapy masz zgodnie z licencja 12 miesiecy od rejestracji, po tym czasie jesli chcesz miec dostep do aktualizacji musisz  przedluzyc licencje. Co do samego sprzetu uzywam Nokii 330 wylacznie jako nawigacje okolo 4 miesiace i nie nazekam. Nic sie nie zepsulo nic nie przestalo dzialac, o zadnej blokadzie nie slyszalem i nie mam pojecia jak mialaby ona dzialac. Do swojej Nokii wkladalem kilka kart i nic sie nie stalo

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 22, 2008, 18:59:01 »
aktualna cena to ok 500zl

Sugeruje spojrzec tez na cene iGO :)
jest czasem duzo lepsze - mi pokazuje sciezki rowerowe i drogi osiedlowe. a w hotelu w Egipcie pokazywal drozki miedzy budynkami  - to jakby swiadczy o klasie za porownywalna cene ;)
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2010, 16:43:33 »
Odświeże troche temat , a mianowicie-  znajomy dostał wraz z telefonem w prezencje Nokia 330 , i chciałby z niej korzystac  i mam  pare pytań .

1) jakie mapy można w niej zainstalować , co nie sprawia problemu z zainstalowaniem map , słyszałem że AM da rade a inne , głownie chdzi o Europe ponieważ on mieszka  na stałe  w ITALI  .
2) do jakiej pojemności obsługuje karty  , i czy można na kartę wgrać mapy czy trzeba przypisać do urządzenia.
 3) czy trzeba ją odblokować żeby wgrać inne / kilka map ? - gwarancja juz mineła więc niema co się bać . i  ewentualnie jak to zrobić ?
 4) czy jeżeli ją dostał od MAKARONÓW to pewnie język jest włoski zainstalowany , czy jest mozliwośc zmiany na PL , bo rozumiem że jak wgra  np AM to mapa będzie po polsku , ale inne funkcje urządzenia już chyba nie?
 Piszę tu bo chciałbym od jakiegoś posiadacza takiej Navi uzyskać konkretne info na te pytania , jakby ktoś mógł pomoc to będe Happy.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 28, 2010, 20:51:51 »
Odświeże troche temat , a mianowicie-  znajomy dostał wraz z telefonem w prezencje Nokia 330 , i chciałby z niej korzystac  i mam  pare pytań .

1) jakie mapy można w niej zainstalować , co nie sprawia problemu z zainstalowaniem map , słyszałem że AM da rade a inne , głownie chdzi o Europe ponieważ on mieszka  na stałe  w ITALI  .

AM da radę - sprawdzone organoleptycznie. Inne mapy, które chodza na Windows CE5 - też.

2) do jakiej pojemności obsługuje karty  , i czy można na kartę wgrać mapy czy trzeba przypisać do urządzenia.

Wydaje mi się, że nie obsługuje kart SDHC, czyli do 2GB (max 4GB).

3) czy trzeba ją odblokować żeby wgrać inne / kilka map ? - gwarancja juz mineła więc niema co się bać . i  ewentualnie jak to zrobić ?

Odblokowanie nie jest zdaje się takie proste. Jedna mapa - łatwo, ale pełne odblokowanie - trzeba poszukać w sieci.

4) czy jeżeli ją dostał od MAKARONÓW to pewnie język jest włoski zainstalowany , czy jest mozliwośc zmiany na PL , bo rozumiem że jak wgra  np AM to mapa będzie po polsku , ale inne funkcje urządzenia już chyba nie?

Dokładnie tak, ale tam języków do wyboru jest chyba kilka - trzeba zobaczyć w menu urzadzenia.

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 29, 2010, 17:18:09 »
akubit  dzięki serdeczne za wszelkie info bardzo mi pomogleś , teraz juz bedziemy wiedziec jakie  kroki podjąć . A czy wiesz może jaka mapa na europę bedzie w miare najlepsza , chodzi właśnie o Włochy i żeby z tamtąd  do Polski też bezproblemowo dotrzeć ?.
pozdrawiam.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 29, 2010, 17:35:12 »
Ja do Włoch jeździłem 2x z AM, z tym, że za pierwszym razem były to jeszcze mapy TeleAtlasa, za drugim już Navteq. Sprawowała się świetnie. Jeśli chodzi o Europę Zachodnią, to wszystkie mapy będą OK. Gorzej jest ze Wschodnią, choć tutaj też nie mogę narzekać na AM i mapy Navteqa. W zeszłym roku Chorwacja - bez większych problemów, choć tam lepsze będą mapy lokalnych dostawców używane przez iGO. Powiem więcej AM na Istrii lepiej wytyczała trasy, niż iGO. TeleAtlas ma tam gorsze mapy.

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 29, 2010, 18:03:42 »
OK  dzięki , w takim razie trzeba zakupic AM Eu 6.x.x bo ta wersja -  6-  jest chyba najnowsza. ?

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 29, 2010, 18:23:19 »
AM6 jest najnowsza. Można też kupić AM5, bo w ramach subskrypcji można ściągnąć najnowszą wersję. Zresztą wielkiego wyboru nie ma, bo nie ma legalnej wersji TT, ani iGO na WindowsCE.

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 29, 2010, 21:47:53 »
Aha - czyli  można i 5 zakupić no to dobrze, dzieki pzdrawiam .