Nie czyta mi nawigacji pod komputerem

• 9 Odpowiedzi
  • 3609 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Pluszowymis

• 6
Nie czyta mi nawigacji pod komputerem
« dnia: Październik 04, 2009, 16:47:59 »
Witam mam Nawigacje Mediona 4430 GoPal i chcem ja podlaczyc pod komputer i właczyc activesync

i tu jest kłopot nie czyta mi nawigacji pod portem usb w ActiveSync

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Nie czyta mi nawigacji pod komputerem
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 04, 2009, 17:14:25 »
Mogłeś napisać wszystko w jednym poście. Jeśli chodzi o odblokowanie, to większość medionów można odblokować "na szybko" trzymając przy starcie przycisk z flagą. Nie wiem, czy akurat 4430 też tak potrafi, ale spróbować nie zaszkodzi. Jeśli chodzi o odblokowanie na trwałe, to najlepiej wykorzystać możliwości oprogramowania Gopal i po prostu podpiąć się z odpowiednim skryptem pod jeden z mało przydatnych przycisków w menu (alarmclock czy travelguide, albo inne). Oczywiście nie ma obowiązku odblokowywania do pulpitu CE, jeśli chce się tylko np. doinstalować pojedyńczy program, czy mapę - można ją podpiąć pod jeden z przycisków menu.
Jeśli chodzi o połączenie z PC - zgłasza Ci się wogóle jakoś ta nawigacja? Jako dysk przenośny, czy jako "nieznane urządzenie" ?

*

Offline Pluszowymis

• 6
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 04, 2009, 18:06:41 »
właśnie o to chodzi ze na PC cie nic nie widać żeby było podłączone a jak pod laptopa podpinam to chodzi idealnie ale kłopot w tym że na laptopie nie mogę AC zainstalować ponieważ 4.2 wersja jest starsza i wyskakuje błąd
Napisane: Październik 04, 2009, 17:58:19
i jeszcze ja chciałbym wgrać nowe oprogramowanie tak dokładnie to przerobić

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 04, 2009, 18:28:30 »
Jakoś mało gramatycznie się wyrażasz, przez co nie do końca wiem, o co chodzi. Skoro na lapku działa, to wina leży po stronie PC'ta - po pierwsze spróbuj innego portu USB, po drugie wyłącz wszelkie firewall'e jakie masz w systemie. AS działa tylko pod WIN XP - jak masz nowszy system, to trzeba korzystać z innych programów. Nie wiem co rozumiesz przez "wgrać nowe oprogramowanie" - wyrażaj się proszę precyzyjniej, bo inaczej ciężko będzie Ci pomóc. Jak chcesz kombinować z różnymi programami, to rzeczywiście warto odblokować do pulpitu CE - można to zrobić przy pomocy skryptów, ale trzeba mieć najpierw dostęp do urządzenia (a dokładnie pamięci My flash disk) przez AS.

*

Offline Pluszowymis

• 6
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 04, 2009, 18:36:32 »
ja powyłączałem wszystko i nie chce działać ale ja jakieś 2 miesiące temu spaliłem port USB z przodu i musiałem instalować nowe próbowałem w nowym porcie i w tych z tyłu i nie działa a jeszcze jaki program trzeba do oglądania filmów?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 04, 2009, 18:43:34 »
Do oglądania filmów najlepszy jest TCPMP, ale nie uruchomisz go na nawigacji bez "odblokowania", czyli tak czy siak potrzebny jest dostęp do My flash disk (activesync). Chyba, że metoda z flagą działa?

*

Offline Pluszowymis

• 6
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 04, 2009, 18:47:01 »
ja nie widzę tego przycisku,mógłbyś powiedzieć gdzie on jest?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 04, 2009, 19:25:31 »
Jeśli go nie widzisz, to znaczy, że go nie ma w tym modelu. W części Medionów są dwa przyciski z boku - Power i flaga, do uruchamiania nawigacji - z racji braku kontaktu z 4430 nie wiedziałem, czy on również coś takiego posiada.
W takim wypadku zostaje tylko dostanie się do systemu przez Activesync.

*

Offline Pluszowymis

• 6
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 04, 2009, 19:47:45 »
Jednak AC działa sory że w błąd wprowadziłem wiec może pokierujesz mnie dalej?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 04, 2009, 20:35:27 »
Jak ktoś będzie potrzebował - to w załączniku jest paczka odblokowująca do podpięcia za "alarmclock". Wystarczy wgrać na My flash disk do katalogu takiego, jak ścieżka do plików w załączniku.