Taka sprawa:
Telefon Nokia N8, fajnie współpracuje z Blowem, tyle że z netem nie łączy się przez profil DUN (pojawia się plansza, odlicza sekundy i nic) ale za to łączy się przez Windowsowy dial-up. Dokładniej jest tak, że wywołuję aplikację rnaapp.exe (\Windows\rnaapp.exe", "-enet -m), pojawia się okienko, klikam "connect" i wszystko hula, czyli livedrive ściąga dane itd.
Ale zachciało mi się zautomatyzowania procesu połączenia. Ściągnąłem więc skrypt testbe.rar, ale on wywołuje profil DUN, który jak wcześniej wspomniałem u mnie nie trybi.
Spróbowałem zmodyfikować plik btconn.mscr tak, by zamiast DunConnect.exe było rnaapp.exe. Ale to nie jest takie proste jak mi się wydawało, bo np. nie wiem jaką nazwę okna wpisać w linii:
WaitForActive( "DunConnect", 5)
Wpisywałem tam Remote Networking, Dial-Up Connection i nic, wyskakuje błąd że takich okien nie ma... Inny problem będzie chyba z MouseClick, bo kliknięcie musi nastąpić w innym miejscu niż to jest w DUN.
Krótko mówiąc, proszę o pomoc w dostosowaniu skryptu do działania z windowsowym dial-upem.