Witam, (przepraszam za błędy ort)
jestem nowym użytkownikiem , nie posiadam blow GPS50ybt ale chciałbym zapytać angler22 , czy słyszałeś może o podłączeniu bluetooth do cyfrowej szyny danych w samochodzie wiesz chodzi mi o takie coś podobnego do transmitera z nawigacji który nadaje i dowolne radio odbiera sygnał w czasie rzeczywistym, czy da sie odbierać informacje z cyfrowej szyny danych w samochodzie w standardzie ISO i wyświetlać te informacje poprzez bluetooth na ekranie nawigacji graficznie? np: temperatura , aktualne spalanie paliwa?
Wiem że podłączenie takiej funkcji do jednego samochodu byłoby nieopłacalne czasowo i kosztowo ale możliwość zastosowania takiego rozwiązania dla seryjnie produkowanych samochodów tak by odłączyć standardowe wyświetlacze samochodowe i przeniesienie sygnału poprzez bluetooth na ekrany nawigacji byłoby to bardzo ciekawe i praktyczne zastosowanie.
nadmieniając że najgorszy ekran nawigacji jest o niebo lepszy od wyświetlaczy seryjnych w samochodach monokolorowych (bursztynowych)
Jeśli ktoś ma pomysł i wie jak zmontować taki nadajnik bluetooth to ja jestem skłonny zainwestować w zmontowanie i przetestowanie takiego urządzenia
Połączone: Lipiec 24, 2010, 00:22:39
Witam, za niedługo będę posiadaczem nawigacji Blow GPS50Ybt i mógłby mi ktoś powiedzieć jak się robi aktualizację mapy , bo podobno w tej navi jest bardzo stara mapa . ; )
Witam,
Nie wiem skąd będziesz miał nawigacje czy nowa czy używaną ale aktualizacja ma nie ma za wiele wspólnego z samym urządzeniem , wystarczy że porównasz wersje map z Twojego urządzenia z aktualnie jajnowsza wersją dostępną na strone producenta mapy czy to automapy czy mapamap jeśli masz ważną licencje/z aktualizacją dla Twojej nawigacji to bez problemu możesz zaktualizować.
są inne sposoby aktualizacji nawet z licencją bez ważnej aktualizacji ale ja nie będę Ci "wskazywał gdzie leży rower bez zamknięcia"...