Modecom Freeway MX2 HD i LD w AM

• 3 Odpowiedzi
  • 3263 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline syper

• 26
  • Sprzęt: HTC Diamond 2, Modecom Freeway MX2 HD + AM 6.9
Modecom Freeway MX2 HD i LD w AM
« dnia: Październik 11, 2011, 10:09:22 »
Witam.
Mam mały  :wink: problem. Usiłowałem spiąć mojego Modecoma  przez BT z HTC Topaz poprzez usługę DUN tak aby na bieżąco pobierał dane AM traffic no i niestety kicha  :-|. Kiedy paruję oba urządzenia Topaz widzi Modecoma tylko w trybie zestawu głośnomówiącego. Modecom wyświetla co prawda usługę DUN ale po wejściu do niej i kliknięciu connect wyskakuje kolejno opening port, port opened i .... disconnect  :(. Nie wiem o co kaman - pewnie coś źle robię. Może ktoś ma jakiś pomysł ?
The True Is Out There...

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Modecom Freeway MX2 HD i LD w AM
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 11, 2011, 12:06:33 »
Nie jestem ekspertem w urządzeniach HTC, ale ogólnie mówiąc wszystko z WM 6 i powyżej na pokładzie, oraz z Androidem NIE POSIADA USŁUGI DUN, przez co jest niezdatne do użytku z nawigacją PNA. Istnieją jakieś łatki na WM (tylko 6.0) i programy emulujące DUN na Androida (PDAnet) ale działa to raczej średnio.

*

Offline syper

• 26
  • Sprzęt: HTC Diamond 2, Modecom Freeway MX2 HD + AM 6.9
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 12, 2011, 23:04:52 »
Jak wchodzę w menu BT to na liście obsługiwanych profili mam m.in. Profil dostępu do sieci DUN więc chyba jednak powinno działać. A może to jakaś ściema  :worried:
The True Is Out There...

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 13, 2011, 09:47:48 »
A jaki system jest na tym telefonie? Jeszcze nie słyszałem o Androidzie z DUN i WM 6 wyposażonym w tą funkcjonalność (fabrycznie).
Dostępność DUN można dość łatwo sprawdzić, ale potrzebne jest uruchomienie na chwilę kontrolki BT z panelu sterowania Win CE (na Modecomie).