Manta GPS050

• 2 Odpowiedzi
  • 2538 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Manta GPS050
« dnia: Listopad 24, 2009, 19:37:54 »
Witam.
W Realu dostępna jest w dobrej cenie nawigacja Manty GPS-050 (GPS050, GPS 050) za 179 zł. Odblokować ją się da, pytanie tylko czy Automapa będzie na niej działać? Widziałem post jednej osoby, która napisała, że niestety ma tylko 64 MB ROM i za mało jest pamięci do uruchomienia Manty. Ale przecież PNA Mio czy inne Manty mają po 64 MB i działa ok.

Ktoś ze znawców tematu może mi udzielić informacji?

Z góry dzięki,
pozdrawiam

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Manta GPS050
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 24, 2009, 21:29:47 »
Rom nie ma nic wspólnego z pamięcią wymaganą do uruchomienia Automapy (RAM). Z tego co się orientuję, AM bez problemu odpala nawet przy ok 20 MB dostępnego RAM'u. Będziesz tylko musiał dokupić kartę pamięci na Automapę, albo jeszcze lepiej kup od razu AM preinstalowaną na karcie 2 GB.

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
Odp: Manta GPS050
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 08, 2009, 19:56:31 »
..Tylko uwazaj, kiedy bedziesz kupowal taka preinstalowana!

Przewazajaca wiekszosc takich Automap sprzedawanych z karta SD pochodzi z zestawow Samsung Omnia - i preinstalowana tam Automapa jest dla Windows Mobile, nie dla Windows CE!! - trzeba ja i tak ponownie instalowac..

Wyjatkiem sa tu Automapy sprzedawane w postaci samych kart SD (bez plastikowej karty zdrapki z kodem licencji) - te zwykle maja kod licencyjny wygrawerowany na samej karcie i pracuja pod Windows CE.
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..