Navi do Volvo na stałe

• 4 Odpowiedzi
  • 1362 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kwaku85

• *
  • 92
  • Reperatorium serwis Apple HTC Kraków
    • Profesjonalny serwis GSM w Krakowie
  • Sprzęt: HTC Desire
Navi do Volvo na stałe
« dnia: Lipiec 26, 2009, 21:41:24 »
Ostatnio zaczęliśmy ze znajomymi z forum zastanawiać się nad rozwiązaniem problemu montowanych na stałe navigacji w starszych volvo, które... nie działają w Polsce. Do tych RTI nie powstały mapy Polski, a szkoda takie coś wyrzucać z auta i zmienać górną część deski. Potrzebuję znaleźć więc nawigację, którą można na stałe włożyć w tą podnoszącą się klapkę. Nie używałem nigdy takich nawigacji i moje pytanie brzmi co kupić. Wymiarów jeszcze nie mam, ale powinna być "panoramiczna" (navi pentagramu miała podobny kształt) i najlepiej żeby po włączeniu zasilania automatycznie startowała nawigacja, nie windows. Również żeby można było ją szybko wyłączać, bez zbędnych potwierdzań. Wyłącznie będzie automatyczne po zamknięciu klapki. Oczywiście czym większy LCD tym lepiej (bez zbędnych klawiszy).

*

Offline kwaku85

• *
  • 92
Odp: Navi do Volvo na stałe
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 27, 2009, 20:03:11 »
Czy w nawigacjach z WinCE można odłączać zasilanie, czy system się może wysypać? Może to laickie pytanie, ale jeśli można tak wyłączać Navi to będę miał problem zasilania z głowy.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 27, 2009, 21:25:20 »
System się na pewno nie wysypie, ale program nawigacyjny, to prędzej, czy później. Rejestr zresztą też, chyba, że kopiuje z ROMu przy każdym uruchomieniu.

*

Offline kwaku85

• *
  • 92
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 27, 2009, 22:40:33 »
No i to jest właśnie problem. Teoretycznie mógłbym wysterować procesorem przycisk wyłączania nawigacji, ale uruchomiony program navi może mi coś namieszać. Czy w takich nawigacjach program uruchamia sie automatycznie po włączeniu urządzenia, czy trzeba coś grzebać w ikonkach?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 27, 2009, 23:02:03 »
Praktycznie każdą nawigację da się tak "przerobić" by po włączeniu zasilania automatycznie startował program nawigacyjny (albo podmiana exeka pliku shell'a, albo odblokowany CE + autostart), ale będzie problem z wyłączaniem niestety. Programy, a raczej karty pamięci "nie lubią" takiego nagłego odłączania zasilania i obawiam się, że prędzej czy później posypią się pliki na karcie (konieczny będzie format i wgrywanie na nowo).