MODECOM FREE WAY Zblokowany na Cacy

• 1 Odpowiedzi
  • 3246 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MODECOM FREE WAY Zblokowany na Cacy
« dnia: Lipiec 23, 2011, 23:50:15 »
Problem dotyczy nawigacji MODECOM FREE WAY.
Aktualnie nawigacja jest zblokowana i w tym problem. Ale Zeby nie było dokładnie opiszę jak tego dokonałem. Więc na odblokowanym już urządzeniu postanowiłem zmienić wpis w rejestrze za pomocą Regedit  Hkey_Local_Machine\Init\Lunch90  z orginalnego "Windows\MyShell.exe ,który uruchamia nakładkę  producenta i zastąpiłem go "Windows\explorer.exe tak aby  padnięciu bateri lub resecie ponownie nie odblokowywać systemu. I tu nastąpił dramat, w słowie  explorer popełniłem literówkę ale tego nie zauważyłem i zaakceptowałem wpis. Efekt łatwo przewidzieć po pierwszym resecie  zobaczyć można było tylko planszę powitalną i system staje czarny ekran. Problemu by nie było gdyby było złącze USB ale urządzenie  ma jedynie slot kart SD.
Więc czy potrafi mi ktoś udzielić rady jakiś magiczny sposób, lub jakiś program wgrywany na kartę SD czy jakiś sposób na HARD RESET czy taż może Rozkręcanie i <masowanie> którejś z nóżek układu procesora. Czy też może otworzyć okno i załatwić problem radykalnie :)

MODECOM FREE WAY
Procesor Samsung 2440(ARM920T) 400MHz
Wyświetlacz 3,5'' TFT LCD, Rozdzielczość 320×240, 65k kolorów
Pamięć RAM 64MB SDRAM, 32MB Flash ROM
System operacyjny Microsoft® Windows CE 5.0
Moduł GPS SiRFStar III / wbudowana Antena

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: MODECOM FREE WAY Zblokowany na Cacy
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 24, 2011, 09:41:30 »
Masz szczęście i pecha jednocześnie, posiadając jednego z niewielu Samsungów (procesor) z trwałym rejestrem. W takich wypadkach trzeba 4 razy pomyśleć, zanim się coś zrobi. Pytanie, czy masz teraz połączenie z urządzeniem przez Activesync? Ani explorer, ani Myshell nie są do tego potrzebne, ale oczywiście samo PNA musi być ustawione na "serial_class".
Jeśli połączenia brak, to zostaje wgranie FW (jeśli istnieje), albo ostateczność, czyli elektryczne zwarcie kostki pamięci na płycie PCB - pin 9 (CE) zwarty do masy.