Witam
Chciałem zaktualizować moją navi, wgrałem GoPal 4.5 i już miało być ok niestety wyskoczył komunikat, że mam wrzucić na SD odpowiedni format map. Mapy miałem z tego samego źródła co oprogramowanie GoPal. Dużo wątków przeczytałem na ten temat. Gdzieś było napisane, że potrzebuję flash R15 ale niestety było to zbyt trudne dla mnie. Najlepszym na to dowodem jest fakt, iż po wielu nieudolnych próbach moja navi umarła. Nawet nie mam czerwonego ekranu MEDION:( Coś jednak się dzieje: gdy wciskam power+flaga włącza się niebieski ekran z jakimś menu, na samej górze napis: PNA470_PVT_UT_R10_0426 512MB a pod nim:
0=FlashRom Upgrade
1=GPS Tools
2=BT Tools
3=Other Tools
Zanim wszystko się popsuło, można był zrobić reset po czym rysikiem w "o" napisu gopal i wyskoczyło jakieś menu, albo zrobić reset po czym wcisnąć przycisk flaga aż pojawił się pulpit a na dole ukryty był pasek start. Tyle sztuczek poznałem, sam nie wiem do czego one potrzebne.
Bardzo proszę o pomoc w postawieniu na nogi mojej nawigacji i o cierpliwość, nie trudno się zorientować że jestem strasznym laikiem.