Jensen Scandinavia NAV:LINK NL3500..odblokowanie

• 2 Odpowiedzi
  • 2357 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jensen Scandinavia NAV:LINK NL3500..odblokowanie
« dnia: Lipiec 16, 2008, 17:34:46 »
Witam.
Mam taka navi jak w temacie, i mam pytanko czy jest mozliwosc jej odblokowania?? probowalem tym sposobem:

1 podlaczylylem PDA kablem do pc wykryło go w activesync, wcisnąlem exploruj
2 skopiowalem regedit.exe do  \Windows\StartUp i modified.reg do \Document and settings
3 zrobilem soft reset, przyciskiem reset z boku PDA (nie wolno przełaczać z tyłu urządzenia na OFF bo wtedy zrobi sie hard reset i wszystko wraca do poprzedniego stanu), uruchomilo sie okno regedit (u mnie przy wyjetej karcie okno regedit sie nie wlaczało i dopiero z włozona karta poszło i nie zawsze za pierwszym razem po soft resecie) klinkałem File import, znalazłem modifiet.reg w document and settings i klinkalem 2 razy, potem znów przez exploruj w activesync wyciąlem rededit.exe z \Windows\StartUp i wkleiłem do \Windows\Programs a potem showtaskbar.exe do  \Windows\StartUp
4 znow soft reset. teraz powinien sie wlczyć pulpit winCE pasek jest automatycznie ukryty wiec trzeba kliknac w lewym dolnym rogu i sie pojawi

ale niestety po resecie wlacza sie spowrotem normalnie.

Dodam ze tak: sprobowalem odblokowac ta metoda:  1. Zawartość oryginalnej Karty SD zgrać na HDD (jak coś zawsze można później powrócić do fabrycznych ustawień)

2. Przy użyciu ActivSync pliki: MNAVDCE i autorunce skopiowa na SD
   opcjonalnie można również posłużyć się uniwersalnym czytnikiem do kart

3. Robimy Hard Reset przy uzyciu przycisku na obudowie ( on / off ) - program się instaluje
4. po zainstalowaniu robimy Soft Reset i mamy odblokowanego wina

i mozna już się bawić dalej

i nie instaluja sie wszystkie pliki bo pisze ze brak pamieci a na karcie sie to instalowac nie chce. i po tej operacji pokazuje sie pulpit a na pulpicie panel sterowania i nic wiecej:/

dodatek maly:)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2008, 10:28:00 wysłana przez lysy020 »

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
Odp: Jensen Scandinavia NAV:LINK NL3500..odblokowanie
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 18, 2008, 00:27:16 »
A czy moglbys zrobic zrzut ekranu z zawartosci folderu \Flash Disk i ew. jego podfolderow na urzadzeniu?

Wtedy moze uda sie zobaczyc jak sie do tego dobrac - jakie pliki sa istotne do dzialania calosci, a jakie mozesz sobie spokojnie darowac (np. wegierskie wersje komunikatow glosowych itp :)
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..

Odp: Jensen Scandinavia NAV:LINK NL3500..odblokowanie
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 18, 2008, 19:39:33 »
flash disk?? nie mam takiego folderu.. ale poradzilem sobie z tomtomem:) wrzucilem go do folderu IGO  na karcie i zmienilem nazwe na IGOPNA tak jak oryginalny program do nawi.... ale jak by dalo rade odblokowac to by milo bylo:)