MEDION MD 96050 inaczej MDPNA 465T

• 2 Odpowiedzi
  • 3696 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MEDION MD 96050 inaczej MDPNA 465T
« dnia: Maj 11, 2009, 22:39:11 »
Witam posiadam ten model nawigacji i udało mi się już dojść jak można odblokować Windowsa ce  i zainstalować najnowszą Auto mapkę .
Ale za każdym hard resetem trzeba powtarzać operacje odblokowania czyli Flaga + reset potem odszukać na karcie SD automapy i uruchomić ją.
Chciał bym ten proces uprościć i podmienić ścieżkę skrótu w głównym menu np. zamiast NAVIGATORA.
Ale tu powstaje problem podmieniłem już zamiast danego exe w Medionku na skrót Automapy zrobionym w explorerku mediona przez kopiuj i wklej skrót . Potem tylko zmieniałem nazwę na np  CityGuide.exe. Niestety po wciśnięciu na CityGuide w menu nie uruchamia się automapa :-(

Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł jak mogę podpiąć skrót AutoMapy pod główne Menu mediona to proszę podpowiedź.
Z góry dzięki .

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: MEDION MD 96050 inaczej MDPNA 465T
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 11, 2009, 22:57:18 »
Cały problem w tym, że to nie ma być SKRÓT czyli plik *.lnk, tylko po prostu exek. Póki wstawiasz skrót, nic z tego nie będzie. Rozwiązania są dwa - jedno, to zastosowanie dodatku autostart dla Automapy (w instalatorze zaznacz np dodatek dla Traka). Następnie poszukaj pliku mobilenavigator.exe, zmień mu nazwę na cityguide i wklej gdzie trzeba. Powinno działać. Druga opcja to użycie Mortscripta do przekierowania ścieżki.

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
Odp: MEDION MD 96050 inaczej MDPNA 465T
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 27, 2009, 23:12:07 »
A w skrypcie Mortscripta dac chociazby tak:

if procExists ST.exe
   kill ST.exe

EndIf

run \My Flash Disk\menu\menu.exe
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..