MAXCOM NAVI432 wince 5.0

• 5 Odpowiedzi
  • 1794 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MAXCOM NAVI432 wince 5.0
« dnia: Październik 01, 2008, 20:14:51 »
witam ojciec moj zakupil dzis takie cudo z wince 5.0

mialem do czynienia z WM ale z WINCE niee nawet nie wiedzialem ze istnieje... i mam pare pytan

pierwsze to to ze niby ma WINCE ale menu wogole nie przypomina zadnego WIN i wchodze w ust itp i jest system i pisze  "werja systemu GPS VERSION 1.148" a co z ty WINCE??

jesli juz ma on to WINCE to jak go odblokowac bo napewno ma blokady "CID??" ...

no i czy bedzie do tego pasowac AUTOMAPA 5 taka spod platformy WM??

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: MAXCOM NAVI432 wince 5.0
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 01, 2008, 21:40:17 »
WM i Win CE faktycznie różnią się dość znacznie, ale to do czego masz obecnie dostęp, to nie WIN CE, tylko nakładka zainstalowana na urządzeniu przez producenta. To jest właśnie tak "blokada" to znaczy ograniczenie przez producenta dostępu tylko do penwych ustawień i uruchamiania jednego programu nawigacyjnego. Metody na odblokowanie są różne - zależy od tego, czy sprzęt "widzi" się z PC przez Activesync, czy program nawigacyjny (a właściwie sam plik exe jest łatwo dostępny). Automapa 5 oczywiście działa na systemie WIN CE, ale wymagana jest instalacja odpowiednich plików (exeki dla WM nie działają pod CE). W skrócie jeśli masz Automapę 5 z licencją przypisaną do karty pamięci, to wystarczy przeinstalować sam program (bez map) i będzie działać.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 01, 2008, 21:59:32 »
wlasnie sprzet nie widzi sie z AC na PC, a sa inne sposoby??
czyli mam rozumiec ze jest zainstalowany WINCE na tym czyms tylko jest zablokowany tak?

a jesli mam automape pirata ktorego nie instaluje sie tylko wystarczy skopiowac na karte??

ojciec kupil to nowe ale bez AM i karty pamieci karte mam kupic jutro i chcialem sam to ogarnac...

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 02, 2008, 08:22:35 »
a jesli mam automape pirata ktorego nie instaluje sie tylko wystarczy skopiowac na karte??

Na forum PDAclub-u nie rozmawiamy na temat stosowania pirackich kopii jakiegokolwiek oprogramowania. Na górze strony masz link do regulaminu.
PDAclub jest poważnie traktowany przez producentów hard- i software, więc i my, użytkownicy, musimy uszanować wymagania właścicieli wortalu. Dla wspólnego dobra.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 02, 2008, 08:40:39 »
Dokładnie tak, jak pisze Moi -jeśli szukasz pomocy przy instalacji lewego oprogramowania, to źle trafiłeś. Samo odblokowanie urządzenia nie jest nielegalne (tyle, że na upartego producent może nie uznać gwarancji w razie czego w przypadku grzebania w rejestrze na przykład). Na sprzęcie jest już zainstalowana jakaś mapa? Jeśli tak, to znaczy że wszystko siedzi na flashdisku (jak sam piszesz kupiony bez karty) i odblokowanie będzie trudne.

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 14, 2008, 21:44:22 »
Odblokowanie nie musi byc trudne, jesli zmienisz sposob myslenia i sprobujesz zastosowac kilka znanych sztuczek, chociazby Autorunce, updateme, mobilenavigator i kilka innych - jest szansa, ze w rejestrze jednak jest zaimplementowana funkcja dostania sie do systemu z poziomu karty SD - przeciez Serwis musi sie jakos do urzadzenia dostawac :)
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..