Maxcom navi 432 nie odpala

• 2 Odpowiedzi
  • 3946 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Maxcom navi 432 nie odpala
« dnia: Październik 29, 2009, 14:17:48 »
Jak w temacie mam navi Maxcom navi 432 juz po gwarancji i niedawno padla a mianowicie po uruchomieniu navi wlancza sie ekran startowy i pochwili przechodzi od gory do dolu pasek i navi stoi w miejscu nie laduje systemu zrobilem reset urzadznia ale to nic nie pomaga gdzies wyczytalem ze moze hard reset pomodz ale wedlug opisow powinien on wykonac sie po nacisnieciu nu gory przycisku wlaczenia i menu razem oraz trzymaniu pokretla glosnosci do gory i wtedy wlanczamy navi bocznym wlacznikiem niestety u mnie ta opcja nie dziala navi dalej jest martwe, komputer nie rozpoznaje urzadzenia a jedynie w tym niby trybie hard resetu wykrywa go jako urzadznie usb ale nie mam do niego sterownika active sync nie rozpoznaje urzadzenia i moje pytanie czy ktos z was mial juz moze stycznosc z taka usterka programnowa bo sadze ze wysypal sie rom i teraz musze jakos go wgrac do urzadznia oddal bym urzadznie do serwisu ale gwarncja juz mi sie skonczyla dlatego prosze o pomoc w tym temacie moze ktos z was sobie z tym wunalazkiem poradzil

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Maxcom navi 432 nie odpala
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 29, 2009, 22:41:30 »
Bardzo bym prosił o używanie znaków interpunkcyjnych i wielkich liter, bo bardzo ciężko czyta się tego typu wypowiedzi. Obawiam się, że tylko wgranie ROM'u rozwiąże problem. Niestety nie wiem, czy Maxcom udostępnia obrazy romów do swoich urządzeń - może napisz do nich i poproś, to wyślą.

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
Odp: Maxcom navi 432 nie odpala
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 16, 2009, 20:36:11 »
To sa niestety zbyt tanie urzadzenia, i niestety dosc czasto ulegaja takim awariom - niestety najczesciej koszt naprawy przewyzsza wartosc urzadzenia (jesli jest po gwarancji, a producent nie udostepnia pliku ROM)

Teoretycznie mozna zdobyc takie samo urzadzenie sprawne, skopiowac zawartosc pamieci kosci ROM, wylutowac wadliwa, zaprogramowac na programatorze i wlutowac ponownie - tak jest na prawde najprosciej :)

Tylko ktory Serwis podejmie sie tego za mniej, niz jest warte to urzadzeni na Allegro? . .
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..