belson navigation system

• 3 Odpowiedzi
  • 1182 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

belson navigation system
« dnia: Kwiecień 06, 2008, 16:44:07 »
Witam.
Mam nastepujacy problem. Urzadzenie o ktorym wiem tylko tyle ze nazywa sie belson, nie ma zadnych wyraznych numerow modelu ani nic co pozwoliloby mi je zidentyfikowac. Sprzet wydaje sie startowac, posiada na pokladzie windows ce (przynajmniej tak twierdzil zainstalowany na nim destinator). Jednakze oprocz synchronizacji z activesync (mozna przegladac zasoby) nie moga zrobic nic wiecej. Urzadzenie tak jakby wisi na splaszu, jedynie pokazuje okno statusu polaczenia. probowalem zrobic HR, jednak przesuniecie on/off nic nie daje. nie jest ciekawie, czy ktos z was kojarzy taki sprzet i ewentualne metody reanimacji? bede wdzieczny za wszelkie rady.
pozdrawiem

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: belson navigation system
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 06, 2008, 19:59:19 »
Witam.
Mam nastepujacy problem. Urzadzenie o ktorym wiem tylko tyle ze nazywa sie belson, nie ma zadnych wyraznych numerow modelu ani nic co pozwoliloby mi je zidentyfikowac. Sprzet wydaje sie startowac, posiada na pokladzie windows ce (przynajmniej tak twierdzil zainstalowany na nim destinator). Jednakze oprocz synchronizacji z activesync (mozna przegladac zasoby) nie moga zrobic nic wiecej. Urzadzenie tak jakby wisi na splaszu, jedynie pokazuje okno statusu polaczenia. probowalem zrobic HR, jednak przesuniecie on/off nic nie daje. nie jest ciekawie, czy ktos z was kojarzy taki sprzet i ewentualne metody reanimacji? bede wdzieczny za wszelkie rady.
pozdrawiem
Jeśli masz komunikację po AS, to nie powinno być problemu z postawieniem sprzętu "na nogi". Zainstaluj sobie może na PC Registry workshop i z poziomu PC dostaniesz się do rejestru. Tam sobie sprawdzisz, jakie pliki wywoływane są w gałęzi INIT w HKLM (nic nie zmieniaj - tylko zapisz sobie nazwy plików). Później trzeba będzie dojść, albo co jest odpowiedzialne za nakładkę i wyłączyć odpowiedni proces, albo podstawić jakiś swój plik pod exe'ka nakładki. Można też spróbować wrzucić jakiś program do folderu startup w katalogu windows (np menadżera plików GSFInder).

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 06, 2008, 22:57:11 »
tak wlasnie kombinowalem. nic nie dalo wrzucanie execow do startup. poprobuje z przegladaniem rejestru... dzieki.
a w kwestii hr... czy jest to mozliwe ze hr nie przywraca systemu do pierwotnego stanu? we wszystkich urzadzeniach z ktorymi mialem do czynienia hr zalatwial sprawe, ciekaw jestem czy tu hr nic nie daje czy nie umiem go zrobic ;]

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 07, 2008, 09:24:31 »
tak wlasnie kombinowalem. nic nie dalo wrzucanie execow do startup. poprobuje z przegladaniem rejestru... dzieki.
a w kwestii hr... czy jest to mozliwe ze hr nie przywraca systemu do pierwotnego stanu? we wszystkich urzadzeniach z ktorymi mialem do czynienia hr zalatwial sprawe, ciekaw jestem czy tu hr nic nie daje czy nie umiem go zrobic ;]
Zależy jak rozumieć hard reset. Jeśli tak, jak w przypadku PDA (czyszczenie pamięci + przywrócenie rejestru), to trzeba przyjąć, że część sprzętów PNA wogóle Hard resetu nie posiada! Nawet po rozładowaniu (wyjęciu) akumulatora! Powód jest prosty - urządzenia takie trzymają rejestr we wbudowanej pamięci flash (nie wymagającej podtrzymania), przez co wyjęcie bateri kasuje tylko zawartość katalogów w ramie, ale nie rejestr. Dlatego właśnie grzebanie w rejestrze jest tak niebezpieczne.