Thompson Intuiva - jak odblokować??

• 17 Odpowiedzi
  • 8224 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Thompson Intuiva - jak odblokować??
« dnia: Październik 09, 2007, 20:39:35 »
jak to odblokowac prosze o pomoc  :ok:
napewno sie da ale 100zł nie dam.... bo niektórzy wiedze z forum przenosza na allegro:

http://radiozet.allegro.pl/my_page.php?uid=1257034
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2007, 20:47:23 wysłana przez piotrekbb »

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Thompson Intuiva - jak odblokować??
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 10, 2007, 01:29:59 »
Lepiej jeśli robią taką komercję na Allegro a nie na klubie.
Jeśli byłoby to proste to na pewno by to ujawnili. ja ujawniłem tajniki odblokowania Acera ale również sprzedaję je na Allegro. Nie każdy bowiem będzie mógł to zrobić. Co prawda swoje tajemnice sprzedaję dużo tanie j i robię to na urządzeniu przesłanym bo mam pewność iż nic złego się nie stanie.
A Thomson ? Poczytaj wątki przecież to klon urządzenia innego producenta a spsoby są podane.

potrzebna zgoda

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 10, 2007, 10:19:31 »

własnie ze na klubie! ten link dostałem wczoraj na priv jako odpowiedź na moje zapytanie tu na forum.....
sposób napewno bedzie podobny jak w innych ale nie wiem do końca jak..... no trudno przyjdzie poczekać bo 100zł nie dam!

*

Offline Kargul.pl

• 303
  • Sprzęt: Mitac Mio269+ WinCE 4.2 .NET
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 11, 2007, 21:41:07 »
Masz komunikację przez AS z tym sprzętem???

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 11, 2007, 22:28:38 »
Masz komunikację przez AS z tym sprzętem???

cholera własnie nie mam! chiałbym choc mapy aktywować ale się nie da! na infolini thomsona same buraki tłumaczą mi jak włączyć windows...
ja nie kupuje takich bzdetów jak PNA ale   kolega ma to w firmie i chce jakos normalnie jeździć - chiałem mu pomóc

*

Offline marek216

• **
  • 143
    • odblokowanie nawigacji
  • Sprzęt: Palm m515 , MIO 168, Thomson GPS420, BlackBerry 8320, Thungsten T5
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 01, 2007, 09:11:22 »
Skoro ten thomosn nie widzi AS to najprawdopodobniej masz coś już pokaszanione w plikach systemowych.

Wykonaj HR - reset + on/off na ok 3 sekundy - jak nie pomoże to znaczy że wywaliłeś jakiś plik odpowiedzialny za komunikacje.
Po HR thomson na pewno wywala pliki dopisane do \Windows, ale czy przywraca nie wiem.

Od razu informuję - nie staraj się go nigdy backup'ować za pomocą backupu z innego thomosna. Kody map są powiązane z ID urządzenia - nie odblokujesz potem map.  Ratunek to wgranie na nowo ROMu lub rezygnacja z map Smart2Go.

Jeśli HR nie pomoże to puknij mi w gg.

Co do przenoszenia się z forum na Allegro - na Allegro jestem dłużej, a po drugie nie znalazłem na forach sposobu na Thomosna oraz wiele innych urządzeń. Więc wycieczki personalne proszę na bok.

Pozdrawiam
Sprawdź moje www !

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 01, 2007, 10:59:29 »
Co do przenoszenia się z forum na Allegro - na Allegro jestem dłużej, a po drugie nie znalazłem na forach sposobu na Thomosna oraz wiele innych urządzeń. Więc wycieczki personalne proszę na bok.

Wysyłanie PM z linkiem do swojej aukcji w odpowiedzi na post Clubowicza, jest nie tylko wątpliwe etycznie, ale przede wszystkim stanowi formę reklamy. Co mówi regulamin na temat reklamowania chyba nie muszę Ci przypominać.
Bardzo więc proszę abyś zaprzestał takich praktyk.

*

Offline marek216

• **
  • 143
    • odblokowanie nawigacji
  • Sprzęt: Palm m515 , MIO 168, Thomson GPS420, BlackBerry 8320, Thungsten T5
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 01, 2007, 13:43:11 »
Moderator mógł mnie upomnieć na PW a nie na forum - ale OK, pewnie takie tu są zasady.

Skoro tu padło upomnienie to tu pada wyjaśnienie.

Autor nie otrzymał odpowiedzi na forum - PW służy do wymiany prywatnych informacji i to nie jest forma reklamy tylko informacja dla konkretnej osoby . Reklama jest publiczna i masowa - regulamin mówi o reklamie na forum.

Ostatecznie można by to traktować jako spam - ale to była jedna  konkretna informacja do konkretnego tematu. Więc nawet jako spam się nie zalicza.

Czy to jest etyczne :?:
Chyba nie narusza norm etyki - nietyczne było by na forum lub zmuszanie kogoś. To była oferta.

Zapewne nieetyczne jest publikowanie wiadomości prywatnych , ale to jakoś moralizatorom umknęło.

Tyle w ramach wyjaśnienia.
W przyszłości proszę Pana Moderatora o zastosowanie się do regulaminu i prywatne uwagi posyłać na PW.
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2007, 13:46:50 wysłana przez marek216 »
Sprawdź moje www !

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 01, 2007, 15:46:28 »
W przyszłości proszę Pana Moderatora o zastosowanie się do regulaminu i prywatne uwagi posyłać na PW.
Skarga na Twoje zachowanie została zgłoszona publicznie. Stąd też publiczne upomnienie.
Nie jest to równiez prywatna uwaga abym miał korzystac z PM.

Tyle w tym temacie. EOT

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 01, 2007, 18:21:42 »
jak to odblokowac prosze o pomoc  :ok:
napewno sie da ale 100zł nie dam.... bo niektórzy wiedze z forum przenosza na allegro:
Odblokowanie polega na modyfikacji rejestru thomsona:
A więc:Zasysamy program Mobile Registry Editor( oczywiście urządzenie jest podłączone do naszego komutera przez program microsoft active sync, jeśli łączność jest nawiązana... ) 2) wyszukujemy wartość H Key Lokal M,rozwijamy listę- wyszukujemy warośc INIT, dalej zmieniamy klikając dwa razy na kluczu lunch55 z welcome.exe zmieniamy na exploler.exe, reset,windows jest odblokowany. Czekam na opinie....
P.S. Nawet po twardym restarcie mamy odblokowany windows ce 5.0
Za darmo odpowiem na PM., czekam na opinie i pomysły użytkowników, ja zainstalowałem MapaMap-najnowsza, i Autopilot też najnowszy, czyli mam 3 mapy, ktoś ma więcej?Smart2go jest z założenia w MyFGlashFDisk/MobileNavigator i robimy skrót na pulpit!!! I tak oszczędzamy 100 zł na Allegro... Problemy...? Zawsze odpowiem ... oczywiście za darmochę. Czekam na PM.Pozdrawiam P.S.2: Tym sposobem odblokowałem inne nawigacje
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2007, 18:48:02 wysłana przez bikekowal »

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 03, 2007, 16:35:57 »
Hi !!!
Dzieki PIMPUCH !
Juz stacilem wiare w te forum
Bo do nie dawna na wiekszosc pytan byly dwie odpowiedzi
1. podwazajaca legalnosc twojego oprogramowania
2. oferta za 100 zl
no i 3 opcja brak odpowiedzi

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 02, 2007, 13:56:28 »
Jeśli byłoby to proste to na pewno by to ujawnili. ja ujawniłem tajniki odblokowania Acera ale również sprzedaję je na Allegro. Nie każdy bowiem będzie mógł to zrobić. Co prawda swoje tajemnice sprzedaję dużo tanie j i robię to na urządzeniu przesłanym bo mam pewność iż nic złego się nie stanie.
A Thomson ? Poczytaj wątki przecież to klon urządzenia innego producenta a spsoby są podane.

witam zakupiłem właśnie acera e310
chodzi mi odblokowanie systemu aby działała autopama4
jeśli możesz to prześlij mi na maila jkisiel6@wp.pl tajniki odblokowania
oto dane acera
Microsoft® Windows CE.NET 5.0; procesor 300MHz; 64MB RAM; 64MB flash ROM; wyświetlacz 2.8" QVGA 240 x 340; GPS - SiRF Star III; Destinator Navigator V6
a chciałbym mieć automapę4 , a jak na razie gdy wgrywam ją na kartę sd to jej nie widzi.
z góry dzięki

*

• 7793
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 02, 2007, 14:03:32 »
Jak odblokować masz podane w wątku . Urządzenie spełnia wymagania co do instalacji AM ,wystarczy że wgrasz paczkę DLL'ek z Downloadu klubowego i bez problemu wgrasz AM - następnie wystarczy zarejestrować mapy przez internet. Jeśli coś nie zadziała to support AM pomoże przy rejestracji. :))
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 02, 2007, 14:18:02 »
Jak odblokować masz podane w wątku . Urządzenie spełnia wymagania co do instalacji AM ,wystarczy że wgrasz paczkę DLL'ek z Downloadu klubowego i bez problemu wgrasz AM - następnie wystarczy zarejestrować mapy przez internet. Jeśli coś nie zadziała to support AM pomoże przy rejestracji. :))

przykro się przyznać ale jestem zielony w te sprawy
czy możesz napisać krok po kroku jak to zrobić
pozdrawiam

*

• 7793
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 02, 2007, 19:10:19 »
Przecież masz wszystko napisane - co można więcej napisać?
1. Odblokować Windows
2.wgrać do windows paczkę dll'ek pobranych z naszego DL
3. Rozpocząć instalację AM
4. Zarejestrować mapy
5. Wyjść na zewnątrz i sprawdzić jak się sprawje
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 05, 2007, 19:21:13 »
jest problem z A4  bo nie widzi jej przez nietypowa rozdz 320x234

*

• 7793
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 05, 2007, 19:49:45 »
Ten zestaw dll działa na różnych nietypowych rozdzielczościach - od smartphonów do Navroda .
Tak że to nie jest przyczyna braku działania - może ten ROM jest wykastrowany z wiekszej ilości DLL niż inne ?
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 07, 2007, 10:23:24 »
automapa ma w instalce podane rozdz  wszsytkie poza  wlasnie  natywna thompsona  i wywala komunikat ze brak jest skorki o tej rodz

wiec nie jest to wina dll tylko braku wsparcia ze storny A4  tej rodz