via michelin x-960 problem dotyczący sterownika

• 4 Odpowiedzi
  • 1895 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

via michelin x-960 problem dotyczący sterownika
« dnia: Sierpień 22, 2009, 11:03:22 »
mam problem z instalacją tego sprzetu w PC
(brak sterownika) same sterowniki  niby już mam  ale sprzęt się nie instaluje - dalej jako nieznany
te stery to wceusbsh(opisany jako plik systemowy) a drugi to plik notatnika(chyba) GDA_series(opisany jako plik instalatora) jak kliknę na prawy przycisk myszy i nacisnę zainstaluj to niby się instaluje ale sprzęt dalej nieznany. Z netu ściągam całą płytę(3.5Gb) do tej navi raz drugi bo za pierwszym razem mi nie poszło i zaczynają mi ręce opadać może kto mógłby mi w tym pomóc ?  :cry:

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: via michelin x-960 problem dotyczący sterownika
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 22, 2009, 14:07:16 »
Najpierw instalujesz Activesync, a dopiero później sterownik wceusbsh.sys. Wtedy powinno zatrybić.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 22, 2009, 19:54:04 »
a gdzie wrzucić ten plik?
Bo nie bardzo wiem i jaką wersje activesync użyć(bo mam 4.5.0)

Jak maviał BORAT grejt sukces sterownik zainstalowany ale activesync dalej go nie widzi oco chodzi? nie wiem.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2009, 20:27:29 wysłana przez koszalek1 »

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 22, 2009, 20:58:27 »
Upewnij się, że prawidłowo podmienił się plik wceusbsh.sys w X:\WINDOWS\system32\drivers (domyślny plik, który zainstalował sobie AS miał zostać zamieniony na ten z paczki). Plik inf powinien chyba iść do katalogu X:\Windows\inf. W activesync powinna być zaznaczona opcja "zezwalaj na połączenie USB". Jeśli nie łączy, sprawdź firewall'a od XP (może go wyłącz), ewentualnie upewnij się, że nie masz włączonych jakiś restrykcyjnych antywirusów. Najlepsza wersja AS to właśnie 4.5, czyli ta, którą masz.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 24, 2009, 10:19:56 »
postępowalem tak jak opisałeś podmieniłe plik w active inf zainstalowałem i d..a dalej nic.