Idealna nawigacja PNA

• 5 Odpowiedzi
  • 1350 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Idealna nawigacja PNA
« dnia: Sierpień 12, 2008, 10:22:54 »
Taki temat do zastanowienia:
co Waszym zdaniem powinna mieć i jak działać IDEALNA NAWIGACJA ?

Z pewnością większość napisze, że najważniejsza jest możliwość instalowania dowolnych aplikacji (czyli odblokowane urządzenie). To oczywiste.
Ale jak to ma działać ? Czy korzystając z jakiegoś eksploratora systemu/nakładki sami wybieramy jaka aplikacja ma się uruchomić, czy też oprogramowanie nawigacyjne powinno startować automatycznie wraz z włączeniem urządzenia ?
Jakie dodatkowe funkcje powinno spełniać (player multimedialny, zestaw głośnomówiący na bluetooth itp).

Zapraszam do dyskusji  :ok:

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
Odp: Idealna nawigacja PNA
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 17, 2008, 22:42:22 »
JA sobie zmontowalem po prostu menu startowe, ktore wgrywam klientom na Navigacje ;)

Za pomoca klikniecia w ikonki,. dostepna jest AutoMapa, miomap, igo, dodatkowo player TCPMP i pare innych programow - kazdy moze sobie dokomponowac takie, ktore chcialby miec w menu - mysle ze takie elastyczne rozwiazanie kazdemu moze przypasc do gustu :)

Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..

*

Offline jartro

• 555
  • Sprzęt: Auro S 6, AM EU aktualna, TomTom Go 6000, 6200
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 22, 2008, 22:30:04 »
Ja, Ciebie, Pontikoz, obserwuję już od jakiegoś czasu. Uważaj.Obserwuję Cię uważnie tak jak Ty "zachodzące w sofcie procesy". Możesz reklamować się na allegro jeśli chcesz-no problem ale tu nie.Dopilnuje tego.
Nie chcesz pomóc-nie musisz.Nie obiecuję,że opublikuję tu odblokowanie nokii 500 ale podejmę starania.Pamiętaj, że  nie jesteś tu  ani jedyny ani taki cwany ani najmądrzejszy.
Cytat mój:"Of course nie bądź taki cwany Pontikoz"  :mad:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2008, 22:52:13 wysłana przez jartro »

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 22, 2008, 23:53:27 »
Ja, Ciebie, Pontikoz, obserwuję już od jakiegoś czasu. Uważaj.Obserwuję Cię uważnie tak jak Ty "zachodzące w sofcie procesy". Możesz reklamować się na allegro jeśli chcesz-no problem ale tu nie.Dopilnuje tego.
Nie chcesz pomóc-nie musisz.Nie obiecuję,że opublikuję tu odblokowanie nokii 500 ale podejmę starania.Pamiętaj, że  nie jesteś tu  ani jedyny ani taki cwany ani najmądrzejszy.
Cytat mój:"Of course nie bądź taki cwany Pontikoz"  :mad:

spokojnie, nie wiem skąd te niesnaski.

a co powinna mieć idealna nawigacja? Prawie idealna powinna mieć interface iGo 8, dane AM lub CityNavigatora oraz pełną funckjonalność ostrzegawczą - korki, radary, remonty. Szybko nie?
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline jartro

• 555
  • Sprzęt: Auro S 6, AM EU aktualna, TomTom Go 6000, 6200
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 23, 2008, 12:59:25 »
O korkach jest TCM ale w Polsce nie działa. :(Np Nokia 500 ma już taką atenę wbudowaną.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 23, 2008, 22:15:50 »
O korkach jest TCM ale w Polsce nie działa. :(Np Nokia 500 ma już taką atenę wbudowaną.

są alternatywy TMC, np via GSM - i te akurat działają w Polsce. TMC nie jest planowane na najbliższe kilka lat, więc nie wróżę że wogóle wejdzie.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...