Witam serdecznie.
Trochę poczytałem i pora chyba na posta :>
Posiadam nawigację TARGA PNA-E3530N z firmwarem 2.20 z Windows CE Core 5.0 i automatycznie uruchamianym się programem Targa Traveller 7.71 build 4950 D, wersja mapy 7.80 ze slotem na kartę pamięci SD, który na razie jest pusty.
Po podłączeniu nawigacji do komputera przez USB bez żadnego programu komputer widzi urządzenia:
2 foldery: Maps i Targa, w którym jest jeden plik exe o nazwie 'Traveller'.
Jakość map jest bardzo słaba, chodź są one bodajże najnowsze
Chciałbym na samym początku usunąć z autostartu tą nawigację i uruchomić tylko i wyłącznie Windows CE, a później zobaczymy co dalej :>
Czy ktoś wie jak to zrobić? Znalazłem kilka sposobów, do których potrzebne są pewne programy, niestety nie podano tam gdzie mogę je znaleźć, np. explorer.exe pod CE:/
Pozdrawiam,
Szymon.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ROZWIĄZANIE:
'Traveller.exe' w folderze 'Targa' jest rozwiązaniem.
W załączniku jest gotowy skrypt wraz z pełnym explorerem.
Po podłączeniu urządzenia do PC w komputerze pojawia się nam nowy dysk (nasze urządzenie). Należy wejść do folderu 'Targa', zrobić kopię zapasową pliku 'Traveller.exe' i przekopiować wszystko z paczki. do tego folderu.
UWAGA: to jest skrypt przygotowany tylko i wyłącznie do mojego urządzenia!
Tu: '
http://pdaclub.pl/forum/index.php?board=212.0' (angler22 umieścił wszystkie przydatne programy, m. in. skrypt, którym się posłużyłem), można znaleźć skrypt i adres strony domowej do skryptu o nazwie 'Mortscript, o którym przez cały czas mowa. Na stronie domowej skryptu jest manual, jak go używać i pisać pod nim skrypty.
W skrócie problemem w moim urządzeniu był uruchamiany proces 'OEMShell.exe', który jest niepotrzebny, uruchamiany tylko i wyłącznie dla starej powłoki. Należało zamknąć stary explorer, który był niepewnym explorerem i uruchomić nowy pełny explorer.
W zasadzie po przejrzeniu tego forum i google bez problemu powinno wam się udać wasze urządzenie.
Pozdrawiam,
Szymon.