Instalowanie mapy copernicus na Acer e310

• 2 Odpowiedzi
  • 1684 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Instalowanie mapy copernicus na Acer e310
« dnia: Październik 07, 2010, 13:20:43 »
Potrzebuję wsparcia dla nowicjusza. Próbowałem znaleźć w tym portalu gotową odpowiedź, ale albo nie potrafię albo jej nie ma. Opiszę mój problem:
Cztery lata temu dostałem Acera e310 z Destynatorem i mapą. Dziś jest bardzo nieaktualna. Kupiłem teraz z gazetą Navigo z mapą. Z opisu programu wynika, że trzeba mieć 400 mB pamięci a moja karta w Acerze ma 256 mB. Kupiłem więc kartę SD 2 GB. Wgrane dla próby u sprzedawcy karty zdjęcia są widziane na Acerze, ale jak chciałem zainstalować Navigo to program instalacyjny nie widzi jej pojemności. Problem główny polega jednak na tym, że nie wiem jak zdezinstalować Destynatora bo sytem nie widzi programów do usunięcia. Próbowałem czytać różne teksty w necie , ale dla mnie są to zawsze informacje cząstkowe dotyczące poszczególnych etapów (np. "odblokowanie"). Potrzebuję jakiegoś opisu całościowej procedury jaką muszę podjąć w moim przypadku. Zajmuję się grafiką komputerową więc mam kontakt z komputerem , ale język stosowany przez opisujących różne rozwiązania jest często dla mnie mało czytelny proszę więc o uwzględnienie mojej ułomności. Liczę na skierowanie pod jakiś adres albo opisanie sposobu postępowania.
Pozdrawiam

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Instalowanie mapy copernicus na Acer e310
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 07, 2010, 14:27:04 »
W instalacji Navigo Ci niestety nie pomogę, bo nie miałem okazji się tym bawić, ale zazwyczaj wymagane jest połączenie urządzenia PNA przez Activesync z PC. Tak próbowałeś?
Co do pozbycia się Destinatora - możesz sobie to darować, niech sobie będzie, bo i tak nie zajmuje miejsca na nowej karcie, a jednynie na wbudowanym flashu. Podmienić warto tylko albo całe fabryczne menu, albo tylko przekierować ścieżkę od przycisku nawigacja na exeka od Navigo.
Tak na szybko możesz spróbować wykorzystać metodę na start z karty. O ile pamiętam, Acer reagował na plik AcerAutorun.inf umieszczony na karcie pamięci. W pliku tym wpisujesz ścieżkę do programu, który chcesz odpalić, na przykład tak :
open=\SDMMC\program.exe .
Spróbuj ściągnąć z wątku download\Win CE program filemance.exe, wrzucić go na kartę i wskazać do niego ścieżkę w pliku AcerAutorun.inf. Ewentualnie możesz wykorzystać jedno z gotowych menu, zrobionych wprost na Acera, jakie znajdują się w internecie.

Odp: Instalowanie mapy copernicus na Acer e310
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 07, 2010, 19:20:30 »
Dziękuję za reakcję będę się wgryzał