Chyba uwalony Lark35,1

• 3 Odpowiedzi
  • 989 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Chyba uwalony Lark35,1
« dnia: Wrzesień 18, 2009, 20:07:30 »
Witam. Kolega dał mi do sprawdzenia swojego Larka35,1. Na nim nic nie idzie zainstalować. Wgrałem auto mapę na kartę przez czytnik na próbę ale nic nie startuje. Próbowałem zainstalować na residentflash ale wyskoczył błąd. Wygląda jak by ją ktoś wyczyścił. W ustawieniach mam dostęp do głośniści, zasilania, podświetlenia, daty i zegara, języka, info o systemie. Nic więcej. Jak klikam na nawigacja nic się nie dzieje. Jak ją odblokować?  :(

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: Chyba uwalony Lark35,1
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 19, 2009, 10:11:33 »
chcesz odblokować czy postawić AM? Odblokowac mozesz podpinając explorera pod przycisk nawigacji. żeby postawić AM też musisz podpiąć ścieżke do EXE w ustawieniach (ustawienia/wybierz nawig)
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline Dandre

• **
  • 109
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 19, 2009, 11:47:04 »
Wgrałem auto mapę na kartę przez czytnik na próbę ale nic nie startuje.
Stwórz obok katalogu AutoMapy, katalog Explorer.exe - tak ma się nazywać.
Teraz uruchom Larka i sprawdź, czy pojawi się eksplorator. Jeśli się pojawi, to wejdź do katalogu AutoMapy i sprobuj uruchomić nawigację z pliku *.exe . Nie potrzeba do tego odblokowywać niczego. Jeśli się uruchomi, to oznaczać będzie, że Lark jest w porządku. Swoją drogą, to mnóstwo ludzi ma problemy z Larkami. A moja Manta łyknęła wszystko, co jej w celach testowych zapodałem.

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 19, 2009, 12:35:10 »
Udało mi się uruchomić Automapę w ten sposób: Sprawa bardzo prosta. Niczego nie odblokowujesz. Nasz menu i softy orginał jak zrobił producent. Podpinasz Larka do PC. Instalujesz AutoMapę na SD przez kabel USB. Potem GPS-a wyłączasz. Kopiujesz SD na Pulpit. Zmieniasz nazwe kalalogu AutoMapa EU na MobileNavigator oraz plik AutoMapa EU na mobilenavigator.exe
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2009, 12:36:54 wysłana przez picard00 »