Witam.
Od wczoraj próbuję zainstalować (a właściwie zarejestrować) Automapę Europa 6.2 na urządzeniu Cruser Sigma B43 (nie na karcie). Instalacja trwa 3 godziny (ActiveSync) i przechodzi normalnie. Przynajmniej takie mam wrażenie, bo na ekranie Crusera nie ma absolutnie żadnych komunikatów. Potem należy zarejestrować mapy, co wymaga uruchomienia jakiegoś programu na navi (na moim starym PDA wyskakiwało okienko, czy pozwolić na uruchomienie), celem odczytania pewnie numeru seryjnego urządzenia (Automapa przypisana do urządzenia). Niestety przez "konsolę" na navi NIC nie wyskakuje i nie potrafię nawet powiedzieć, czy cokolwiek wyskakuje do potwierdzenia "pod Konsolą". Proces rejestracji trwa wieki i kończy się naturalnie niepowodzeniem a uruchomienie Automapy kończy komunikat, że mapy są uszkodzone lub niezarejestrowane.
Licencja została wczoraj odblokowana (i to wyjątkowo szybko - dzięki za to), więc to nie jest ten problem.
"Odblokowałem" też Windows i w sumie mam teraz jakiś explorator na ekranie co nic nie zmienia a czekać 3h na opcję rejestracji mi się nie chce...
Jak zarejestrować zainstalowaną Automapę?
Pozdrawiam
PS. Po raz kolejny przekonuję się, że nielegalny software JEST lepszy: żadnych rejestracji, aktywacji, reaktywacji, kodów i innych numerów seryjnych. Ot instalacja lub skopiowanie i po sprawie...