GoClever 4366 połaczenie ActiveSync + Internet

• 11 Odpowiedzi
  • 4646 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline KazioM

• 5
  • Sprzęt: GoClever 4366
GoClever 4366 połaczenie ActiveSync + Internet
« dnia: Marzec 23, 2011, 09:36:07 »
Witam mam pytanie. Zdecydowałem się kupić AutoMape. Mam Navi jak w opisie tematu. Mam laptopa, którego wożę w samochodzie. W bagażniku mam wejście na zapalniczke i tam Stoi Router Orange z którego ciągne neta a laptop do radia samochodowego dzięki czemu w czasie jazdy słucham Radia Internetowego. Ale przejdźmy do tematu. Czy musze coś konfigurować w panelu sterowania w windowsie Navi lub w laptopie aby mieć internet w navi i pobierać dane Trafic i Live Drive? mam podłączoną Navi pod ActiveSync. Proszę o pomoc w tej kwestji.

Dostałem taka odpowiedz od suportu AutoMapy: "teoretycznie jest mozliwosc wymiany danych LiveDrive! tylko przez PC i powinno
tak to dzialac w opisanej przez Pana konfiguracji.

Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen
AutoMapa (mf)"

A mam oczywiście WinCe 5 może tam w panelu sterowania trzeba ustawić jakieś połączenie z internetem? Nie mam zielonego pojęcia.
GoClever 43666 + AutoMapa 6.8 EU (Oryginał)

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
Odp: GoClever 4366 połaczenie ActiveSync + Internet
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 23, 2011, 10:02:20 »
1. GC w trybie ActiveSync
2. Na laptopie zainstalowany ActiveSync (XP) lub Centrum obsługi urządzeń mobilnych (czy coś takiego) (7, Vista), i w nich ustawiasz 'łącz z internetem'
Sprawdzasz czy na GC chodzi Ci IE czy Opera, i LD powinien działać.

*

Offline KazioM

• 5
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 23, 2011, 10:14:35 »
a skąd mogę pobrać tą opere? mam ActiveSync i windows xp.

*

Offline JR.Nysa

• 807
  • AM 6.17 PL , TomTom Android 1.4
  • Sprzęt: BLOW50YBT , Samsung Galaxy S 4 - i9505 5.0.1
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 23, 2011, 10:23:16 »
Tu masz Operę Mini - jest darmowa, więc możesz bez obaw używać.
http://www.przeklej.pl/download/0025jf5ajbq4/opera-mini-5-rar
Polecam ci dział :
http://pdaclub.pl/forum/nawigacje-pna-pnd-ogolnie/

użytkownik: angler22 - człowiek ma ogromną wiedzę i do tego chętnie się nią dzieli.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 23, 2011, 13:16:44 »
Powinno działać - ja testowałem na GC5066 i obecnie na Blow (pokrewne urządzenia). Nic ustawiać nie trzeba - póki jest połączenie AS, dopóty Miplosync, Miploloc i LD powinny chodzić.

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 23, 2011, 13:31:59 »
Paweł, tak napisałem bo wydawało mi się że GC domyślnie jest w trybie 'mass storage' i w tym trybie internet nie działa.
U siebie mam tryb activesync, a nie pamiętam jak było przedtem (cóż starość nie radość). ActiveSync na komputerze też nie używam, ale o ile pamiętam, był tam jakiś 'ptaszek' w ustawieniach.

*

Offline KazioM

• 5
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 23, 2011, 14:11:23 »
Właśnie o to chodzi, że nie mam oryginalnej AutoMapy i chciałem się dowiedzeć czy to działa bo jak tak to nie bede się zastanawiał nad kupnem tylko od razu to zrobię. Lecz jak zainstalować MiploSync aby działał? bo ja pobrałem, i rzekomo zainstalowałem na navi lecz jak biore MENU-> POI -> MiploSync. Wsykakuje mi komunikat "Nie można uruchomić programu MiploTransfer". A w odwrotna strone czyli Jak ustawie Mass Storage i uruchomie na PC to mi pobiera punkty POI.

Połączone: Marzec 23, 2011, 14:24:56
Nom juz sobie poradziłem z instalacją. Jak klikam jak napisałem tam gdzie powyżej to jest napisane "Synchronizowanie z Miplo" i dochodzi do 100% ale jak wybieram z Windowsa -> Program Files i chcem z synchronizować to mi pokazuje "Nieautoryzowane Urządzenie".
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2011, 14:24:56 wysłana przez KazioM »

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 23, 2011, 17:18:56 »
Jakim cudem chcesz synchronizować punkty przez Miplosync, nie mając "orginalnej AutoMapy"? Przecież to nie może działać!
Paweł, tak napisałem bo wydawało mi się że GC domyślnie jest w trybie 'mass storage' i w tym trybie internet nie działa.
U siebie mam tryb activesync, a nie pamiętam jak było przedtem (cóż starość nie radość). ActiveSync na komputerze też nie używam, ale o ile pamiętam, był tam jakiś 'ptaszek' w ustawieniach.
Dobrze pamiętasz - domyślnie jest Mass storage, dlatego napisałem, że połączenie musi być w trybie Activesync :) Jeśli chodzi o pozostałe ustawienia, to nie ma potrzeby nic zmieniać, bo AS domyślnie umożliwia dostarczanie netu do nawigacji (bez żadnych dodatkowych zmian). Czyli mając LEGALNĄ AutoMapę, Miplosync zainstalowane na karcie (bądź flashu) i działające połączenie AS z laptopem, można używać wszystkich dostępnych opcji (LD, Miplosync i Miploloc).
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2011, 17:26:35 wysłana przez angler22 »

*

Offline KazioM

• 5
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 23, 2011, 17:48:46 »
Jakie są ograniczenia wersji DEMO MiploSync?

Bez podania MiploKodu (w profilu Twojego konta) program MiploSync będzie działał w trybie DEMO. Ograniczenia tego trybu zmniejszają funkcjonalność MiploSync.

Synchronizacja
Obszar synchronizacji POI zawężony jest do obszaru mapy dostępnej w demonstracyjnej wersji AutoMapy. Tym samym pobierane są punkty wyłącznie z tego obszaru.

MiploTraffic
Obszar synchronizacji MiploTraffic zawężony jest do obszaru mapy dostępnej w demonstracyjnej wersji AutoMapy. Tym samym pobierane są blokady wyłącznie z tego obszaru.

MiploLoc
Usługę lokalizacji pojazdów możesz wypróbować tylko w niedzielę. W pozostałe dni usługa jest niedostępna dla użytkowników bez ważnego MiploKodu.

U mnie ta wersja kodu Pobiera plik ale nagle w pewnym momencie wyskakuje komunikat : "wesja demo brak miplo kodu"

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 23, 2011, 17:53:18 »
Z demem zawsze można się spodziewać "niespodzianek". Zapewniamy Cię jednak wszyscy, że MiploSync działa przez AS na pełnej wersji.

*

Offline KazioM

• 5
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 23, 2011, 17:55:55 »
Aha to dzięki bardzo za info :) już dziś zamówiłem pełną wesję Automapy. mam pytanie co to jest Subskrypcja? Przedłużenie Licencji AutoMapy na kolejny rok?
i Czy po wykupieniu Subskrypcji będę miał takie same opcje jak przy tej licencji na Europe za 429 zł?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 23, 2011, 23:14:27 »
Tak, subskrypcja to przedłużenie możliwości aktualizacji o kolejny rok.