dzieńdobry wieczór państwu
autorem unlockera oraz sposobu odblokowania jestem ja, osobiście, temat natomiast tego dotyczący jest w całości opisany tu:
http://www.
[PIRACTWO]/viewtopic.php?t=1048
a plik lark_unlock011.cab przeznaczony był pierwotnie dla larka 35.1 (goclever 3510)
nie mam nic przeciwko propagowaniu tego pliku, miło by jednak było ze strony autora postu, gdyby zamieścił info, skąd co pobrał (tam zresztą jest trochę więcej na temat)
a wracając do szczegółów technicznych:
wpisy do rejestru zrealizowane zostały przez plik .cab, bo lark 35.1 stawiał zacięty opór i zmiany w rejestrze dokonywane z poziomu edytorów, zarówno pod winCE oraz z PC via ActiveSync giną po resecie. empirycznie doszedłem do tego, że sposób z instalowaniem paczek .cab jest jedynym niezawodnym. czy tak samo byłoby z gc4330A? nie wiem, grunt, że wyszło dobrze
wpisy do Shellfolders są trochę z rozpędu - przerobiłem w rewolucyjnym szale całą gałąź w rejestrze i tak zostało

OT: a teraz już wiem, skąd biorą się uwalone nawigacje przy próbie odblokowania - niektórzy ściągają programiki przeznaczone do innego sprzętu i testują na sobie. w tym przypadku akurat zadziałało, choć wcale nie musiało