Cruser sigma a50 pomocy

• 8 Odpowiedzi
  • 1511 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Cruser sigma a50 pomocy
« dnia: Październik 11, 2010, 16:30:08 »
witam zakupiłem tą navi wraz z automapą 6.5 0 (1059) wersja. Niestety wyskakuje komunikat z tą pamieciom ze jest za mało mam pytanie czy da się coś z tym zrobić ? czy działa jakakolwiek automapa poprawnie na tym urządzeniu bo jak dla mnie to dziadostwo jest numer1 proszę o pomoc. Lub może jakaś inna mapa? wgrać.

Odp: Cruser sigma a50 pomocy
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 11, 2010, 18:44:21 »
sprawa jest prosta - zainstaluj nową wersję AM 6.6 i problem zniknie

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 12, 2010, 16:08:21 »
ma znaczenie czy będzie to 6,6 EU czy PL i czy muszę wgrać na nową mapę czy wystarczy zaktualizować tą co mam? czyli po wgraniu AM6,6 zniknie mi się pojawiać komunikat " Program memory is very low You  must seleckt one task to close, or increase the amount of program memory, if  availiable " Pytam tak dokładnie ponieważ muszę kupić subskrycję albo nową AM 6,6 bo ta co mam ma nieważna juz aktualizacje a dokładniej jest to 6,5 EU.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 12, 2010, 16:42:26 »
SeboceretUżywaj kropek i przecinków, jak coś piszesz na Forum, bo bardzo źle się czyta takie "ciągłe" wypowiedzi. Problemy z pamięcią w Automapie, w przypadku urządzeń PNA z systemem CE 6.0, rzeczywiście występowały w pewnym okresie, ale już od którejś z wersji 6.5 (nie wiem dokładnie który build), problem został rozwiązany. O ile pamiętam, to Sigma pojawiła się w sprzedaży pod koniec 2009 roku. Musiałeś być chyba jednym z pierwszych kupujących, skoro już skończyła Ci się subskrypcja na Automapę. Kiedy dokładnie skończyła Ci się ta subskrypcja? Może łapiesz się jeszcze na pierwszą wersję 6.6?

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 12, 2010, 16:56:22 »
nie wiem ale ta opcja nie wchodzi już w grę bo się z panem nie lubimy  :mrgreen:. Mam pytanie czy pójdzie wersja pirat na tej navi jeżeli nie jest odblokowana ?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 12, 2010, 18:07:25 »
O piratach na tym Forum się nie dyskutuje (patrz regulamin). Nie bardzo rozumiem co znaczy "z tym Panem się nie lubimy"? Przecież Support AM to nie jedna osoba :) Poza tym ważność licencji można sprawdzić samemu na stronie www.AutoMapa.pl. Chyba, że chodzi Ci o Pana, który Ci sprzedał nawigację ?
Ostatecznie przedłużenie subskrypcji na AM to nie aż taki majątek (ok 150 zł za Europę). Ja bym jednak spróbował się zwrócić do Supportu. Problem z pamięcią w AutoMapie pod CE 6.0 był wielokrotnie poruszany i dobrze wiedzą, że na niektórych urządzeniach niektóre wersje AM były "nieużywalne". Może jak się zakręcisz koło tego, dostaniesz jakieś jednorazowe przedłużenie subskrypcji do wersji 6.6 i będziesz miał spokój.

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 12, 2010, 21:56:45 »
Tylko nie mam numeru licencji tej automapy może da sie jakoś sprawdzić? mam tylko email i imie nazwisko. a support ? bo niewiem o co chodzi zbytnio.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 12, 2010, 22:11:21 »
Licencję masz albo zapisaną na karcie SD, albo w pliku AutoMapa.lic, znajdującym się w katalogu mapy (czyli np SDMMC\Automapa EU\Maps\Polska). W pliku masz dwa wpisy - pierwszy (ID) to licencja, drugi to w tej chwili nieistotna rzecz. Wklepujesz licencję i maila tutaj : http://www.automapa.pl/?PEI=55442&lng=PL i już wiesz, do kiedy była ważna subskypcja. Kontakt do Supportu AM masz na tej samej stronie. Opisz problem możliwie dokładnie, a może pomogą.

*

Offline JB46

• *
  • 63
  • Sprzęt: Cruser Sigma B50
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 13, 2010, 23:21:45 »
Pytam tak dokładnie ponieważ muszę kupić subskrycję albo nową AM 6,6 bo ta co mam ma nieważna juz aktualizacje a dokładniej jest to 6,5 EU.
Radzę wykupić subskrypcję. Posiadam Cruser Sigma A50 i AM 6.5 działała źle (kłopoty z pamięcią). Od wersji AM 6.6.0 jest wszystko dobrze, a AM 6.6.1 beta2 jest super.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2010, 23:23:24 wysłana przez JB46 »