Cruser Gamma

• 5 Odpowiedzi
  • 1269 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Cruser Gamma
« dnia: Kwiecień 30, 2009, 18:23:46 »
Kilka dni temu kupiłem nawigację Cruser Gamma A43. Z informacji od gościa w sklepie wynikało że jest to nowość  w Polsce. Po kilku dniach testów musze powiedzieć że sprzęt jest rewelacyjny, zdecydowanie lepszy od Mio i temu podobnych.
W skrócie: świetnie działa z Automapą, bardzo szybko łapie sygnał i trzyma nawet przy dużych prędkościach, jest wyposażony w Bluetooth i transmiter FM no i bardzo fajnie wygląda, już przy pierwszych oględzinach widać że jakość jest bardzo wysoka.
Mogę Wam z czystym sumieniem polecić ten sprzęt. Strona produktu to www.cruser.pl

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Cruser Gamma
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 30, 2009, 20:09:52 »
Strasznie mało szczegółów podałeś - jeśli faktycznie jesteś użytkownikiem tego urządzenia, to go dokładnie przetestuj, a nie pisz bzdur o "trzymaniu gps przy dużych prędkościach" :) Podaj ile czasu trzyma bateria (rzeczywisty pomiar), zrób test wydajności w tcpmp (będzie porównanie z innymi). Jeśli to miała być reklama (a tak mi to coś wygląda), to czemu nie, ale trzeba ją uzgodnić z Szefostwem PDAClubu najpierw.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 30, 2009, 20:30:07 »
Kurcze chciałem się wypowiedziec a tu od razu takie teksty. Co jam mam tu jeszcze testować? Po prostu napisałem co myślę jako zwykły użytkownik. Miałem wcześniej Mio i były kłopoty przy większych prędkościach a teraz ich nie mam, czy to bzdura? Czasu trzymania baterii nie mierzyłem z zegarkiem, tcpmp - to nawet nie wiem co to jest. Po prostu wyrazam ogólne zadowolenie ze sprzętu który mam i to chyba normalne ze go polecam innym. Co do tekstu o reklamie - bez komentarza, bo to żenada.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 30, 2009, 20:41:15 »
Spokooojnie :) Chodzi mi tylko o to, że przy tak małej ilości informacji tak naprawdę zupełnie nie wyróżniasz niczym tego konkretnego sprzętu. Żadna typowa nawigacja nie może mieć problemów z sygnałem GPS, przy większych prędkościach  (chyba, że mówimy o prędkościach rzędu 1 Mach :) ). Coś innego musiało się dziać na Twoim Mio. Miałem osobiście sprzęt praktycznie identyczny z Twoim (GPS 869), Chińskiego producenta  http://www.flying-digital.com/cp/html/?141.html i nie było on ani specjalnie szybki, ani wyjątkowo niezawodny, dlatego chciałem wiedzieć, czy ten Twój czymś pozytywnym się wyróżnia. Miałem na przykład bezpośrednie porównanie między GPS869 a np Blow 43VBT i ten drugi wypadał lepiej jeśli chodzi o poręczność i ciężar, na dodatek jest sporo tańszy. Możesz sprawdzić, np. czy Cruser czyta karty SDHC?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2009, 22:31:17 wysłana przez angler22 »

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 30, 2009, 22:55:41 »
sdhc czyta (ja mam 8gb)
bateria 1700mah
fakt ze lekki nie jest
moze i testowales podobny sprzet - ale chyba tylko z wygladu
zreszta chinczycy teraz praktycznie wszystko kopiuja
a nawet z ciekawosci spojrzalem na baterie w mojej nokii - oczywiscie made in china.
zaloze sie ze garmin, mio i cala reszta produkuje w chinach.
Blowa tez ogladalem w sklepie - jak kto woli, ja akurat nie przepadam za gumowana obudowa, mialem kiedys gumowany modul gps navibe, szybko sie wytarl i nie wygladal za ladnie. ale moze blow jest trwalszy, nie wiem.
ja tam kupilem crusera i jestem zadowolony. moze nie jestem super znawca, ale potrafie rozpoznac dobry produkt.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 01, 2009, 09:36:37 »
Ależ ja wcale nie mam nic przeciwko chińskim nawigacjom! Wręcz przeciwnie - często są lepsze od "firmówek" (najlepszy przykład to Sonówki - bardzo marne nawigacje). Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że 95% urządzeń produkowana jest na dalekim wschodzie i zupełnie mi to nie przeszkadza :) Zazwyczaj wygląda to tak, że Chińczycy wypouszczają jakiś model nawigacji, który później "przejmują" Europejscy dystrybutorzy, nadając mu swoje nazwy i wgrywając mapy (możesz sprawdzić GPS869, CNS Moon BT i Cruser A43 - to ta sama platforma).
Chodziło mi o to, że ten model nawigacji posiada identyczne parametry, jak większość dostępnych na rynku modeli, czyli nie wyróżnia się niczym na plus i dlatego nie można powiedzieć, że jest jakiś WYJĄTKOWO szybki, czy też rewelacyjnie trzyma sygnał GPS. Pewnie zauważyłeś, że na stronie dystrybutora nie ma informacji o kartach SDHC, dlatego fajnie że taką przetestowałeś. Jest jeszcze jedna fajna rzecz, którą posiadała część klonów GPS869 - była to pełna implementacja obsługi BT dla windows CE (tego niestety brakuje w praktycznie wszystkich nawigacjach, nawet z wbudowanym BT). Jeśli kiedyś decydował byś się odblokować sprzęt, to będziesz mógł w panelu sterowania sprawdzić działanie ikony Bluetooth device properties. Zazwyczaj jej wciśnięcie powoduje błąd 10050 (również na Blow 43), a na GPS869 kontroler odpalał normalnie i można było np. połączyć się z internetem przez komórkę z GPRS (poczta, GG, WWW - do wszystkiego są programy na win CE).