Ja zakupiłem właśnie dla mojej małżonki Modecoma MX2 z Automapą. Jako nawigacja spisuje się całkiem dobrze. Tylko ten Win CE6

Rzeczywiście muszę dokupić dłuższy HR ale to koszt rzędu 10-30PLN więc do przebolenia. Co do transmitera FM to za wiele bym od niego nie oczekiwał. Ja jeżdżę Volkswagenem Caddy i tam jeszcze daje radę. Ale moja żona jeździ Volvo S80 i z jego anteną schowaną w bagażniku w jakiejś skrzynce to zapomnij. Trzeba trzymać navi z tyłu, żeby w ogóle odbierało. Także zależy od auta.
Ale i tak nic nie przebije mojego Asusa A636N, o którym piszesz. Też myślałem, że może w końcu padnie ale nie chce.

Podkręciłem mu tylko procesor do 600 MHz z hakiem i wymiata na Automapie jak żaden.

Zastanawiałem się też wcześniej nad Pentagramem Nomad EVO 4.3 ale po tych ostatnich przejściach z egzemplarzami, które nie wstały pewnego dnia odpuściłem sobie.
EDYTA:
Aaaa zapomniałem jeszcze, że MX2 świetnie spisuje się jako zestaw głośnomówiący do telefonu (choć nie z każdego da się przerzucić kontakty do niego)
Przepraszam, że nie piszę o navi, o które prosiłeś ale tych akurat nie testowałem.