Wkleję też tutaj to co Ci napisałem w PW:
Cytat: biblo Dzisiaj o 09:22:30
Według mnie musisz przeinstalować Automapę na karcie pamięci. Pobierz ze strony AM najnowszą pełną wersję (chyba Polski, bo do Clariona taka jest właśnie dokładana), wsadź kartę do jakiegoś czytnika podpiętego do komputera i uruchom instalator (być może jako czytnika można użyć samego Clariona). Przy instalacji, podczas wyboru składników, wybierz koniecznie tylko jeden dodatek dotyczący urządzenia, tzn. "Clarion MAP780. Być może problem wynika właśnie z braku/uszkodzenia tego dodatku, który jest odpowiedzialny za uruchamianie AM.
Jeśli to nie pomoże, to znaczy że coś padło w samym systemie i masz wówczas dwa wyjścia: przywrócić wszystko z płyty dołączonej do Clariona lub zadzwonić do serwisu dystrybutora (namiary są w gwarancji lub na pudełku) - ludzie tam pracujący są życzliwi i dobrze zorientowani w temacie.
A co do pamięci urządzenia, to ja przed wgraniem nowszych map przeniosłem ich wcześniejsze wersje do PC-ta za pomocą Naviextras Toolbox - zawsze jest mozliwa operacja odwrotna, tzn. usunięcie zainstalowanej mapy z Clariona i przywrócenie poprzedniej wersji z płyty. Aha, ponieważ te nowsze mapy były większe od starszych musiałem "wywalić" coś więcej i wybrałem mapę kraju, do którego nie planuję na razie się wybrać - padło na UK :-)
Ostatnio, jak wgrywałem jakieś dodatki to już nie usuwałem map, lecz normalnie przeniosłem do archiwum w komputerze niepotrzebne mi pliki językowe (zostawiłem tylko PL i ENG) - dzięki temu odzyskałem ok. 100MB wolnego miejsca.
Te pliki językowe, które przeniosłem do PC-ta znajdują się w katalogach: \CLARION\CONTENT\LANG i \CLARION\CONTENT\VOICE
Powodzenia!