dodatkowe menu w nawigacji

• 7 Odpowiedzi
  • 1878 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dodatkowe menu w nawigacji
« dnia: Maj 13, 2008, 22:32:41 »
Witam

Mam nawigację która ma w menu startowym 3 ikony ( ustawienia ekranu, ustawienia GPS i ikona uruchamiająca mapę )

Odblokowałem bez problemów win ce, mogę zainstalować dowolną mapę. Z poziomu win ce mogę normalnie uruchamiać wszystkie programy łącznie z przeglądarką.

Czy jest możliwość rozbudowania lub podmienienia menu startowego na inne ?? - chcę dodać odtwarzacz mp3 i przeglądarkę fotek

Czy jest to możliwe ??

marcin_dob

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: dodatkowe menu w nawigacji
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 14, 2008, 09:14:55 »
To zależy od sprzętu. Na przykład w Medionach "nakładka" siedzi we flashu i jest w całości dostępna. Można wyedytować plik INI, dodając lub zmieniając istniejące przyciski. Zmiana jest prosta i trwała. Natomiast w większości sprzętów pliki nakładki są zaszyte w Rom'ie i przy starcie zgrywane do RAM'u (katalog windows). W takim przypadku nawet jakbyś coś zmieniał, to albo zmiany znikną już po pierwszym soft resecie, albo po hard resecie (rozładowaniu baterii).
Druga opcja, to wykorzystanie jakiejś zewnętrznej (zamiast fabrycznej) "nakładki" przystosowanej do swoich potrzeb (np. Sysinfo).

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 23, 2008, 15:03:01 »
Napisz nam Jakie masz urządzenie Będzie możliwość się rozpisać
Takie modyfikacje są możliwe przy wykorzystaniu nakładek na pulpit w winCe
Ja np zmodyfikowałem tak fujitsu n100 i na pulpicie miałem do wyboru TomToma i Automape

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 25, 2008, 17:56:07 »
Napisz nam Jakie masz urządzenie Będzie możliwość się rozpisać
Takie modyfikacje są możliwe przy wykorzystaniu nakładek na pulpit w winCe
Rozblokowal ktos Beckera 7926 ?

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 26, 2008, 08:49:43 »
Nie wiem o co dokładne pytasz z tym beckerem Ale Jeśli chodzi Ci o wgranie innej mapy to Ja wgrałem na niego Automape

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 26, 2008, 12:09:36 »
Jednym z częściej wykorzystywanych programów jest WolfNCU - chiński czy jakoś tak wynalazek, który można sobie dowolnie dostosować - właśnie z nim walczę. Są nawet gotowe pakiety z przyciskami do innych nawigacji.
Najczęściej podłącza się go tak, żeby nie trzeba było w ogóle odblokowywać urządzenia - uruchamia się po naciśnięciu przycisku nawigacji w oryginalnym menu.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 26, 2008, 16:06:47 »
Nie wiem o co dokładne pytasz z tym beckerem Ale Jeśli chodzi Ci o wgranie innej mapy to Ja wgrałem na niego Automape

- dostep do WINCE mam
- AS nie ma (lub nie wiem o tym)
- chcialbym zainstalowac AM
- chcialbym zmodyfikowac menu do wyboru nawigacja fabryczna/AM
- moze byc 'kosztem' np. przegladania zdjec w menu.

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 05, 2008, 19:28:30 »
z beckerem nie powinno być problemu - zainstalowałem AM 5 - wystarczy podmienić plik przeglądarki obrazów lub odtwarzacza mp3 i podstawić tam plik rozruchowy AM z nazwą poprzedniego pliku i wówczas masz pod tym podmienionym przyciskiem AM :)