ASUS R600 odblokowanie - duży problem

• 9 Odpowiedzi
  • 5783 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ASUS R600 odblokowanie - duży problem
« dnia: Sierpień 07, 2009, 14:57:28 »
Problem polega na tym że nie mogę na stałe ustalić połączenia USB - kopiuję na kartę - wgrywa mi się windows - klikam usb xxxx - wyświetla mi się komunikat usb to pc set permamently - ale dalej brak możliwości podłączenia. Ale klikam panel sterowania ikonke usb to pc - daje usb - i komputer zaczyna go widzieć - niestety po restarcie już nie.

Co gorsza jeżeli nawet dam radę uruchomić program innej firmy niż igo2006 - to nie mogę ustawić go jako domyślny lub nawet jako ikonka na pulpicie (brak możliwości utworzenia nowych ikonek)- czy ktoś może pomóc

lub ew. który plik edytować żeby zmienić powiązania ze scieżek zapisu dostępnych ikon na pulpicie na inny program.

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
Odp: ASUS R600 odblokowanie - duży problem
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 08, 2009, 01:12:55 »
Tak na prawde, sensownie jest wgrac wszystko na karte, i z niej uruchamiac.

A aby miEC MANAGER PLIKOW, WEZ CHOCBY cecmd.EXE i daj go na kerte z nazwa AutoRun.exe

Mozna probowac z MotrScriptem i Systeminformation, ale mi sie tego zautomatyzowac nie udalo na tym modelu niestety.. Moze ktos sprobuje z SCP?
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 10, 2009, 09:37:58 »
Ostatni raz zakupiłem rzekomo dobrom i drogą nawigację - teraz będę kupował najtańsze za 200 zł. które w niczym nie ustępują a nawet są i lepsze. Z drugiej strony Asus troszeczke przesadził - wciskali ludziom mapy bez możliwości update i dograni innych państw - dzwoniłem na info linię to mi powiedzieli - niestety w tym modelu nic się nie da. - skandal - aha UWAGA te nawigacje dalej są w sklepach i dalej kosztują 1200 zł. i niestety dalej mają nie aktualne mapy.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 10, 2009, 14:51:42 »
Z pewnością da się ten sprzęt całkiem rozgryźć, tylko musiał byś włożyć w to nieco pracy, bo nie jest tak popularny i rozpracowany jak Larki i inne "biedronkowe" nawigacje. Proponował bym za radą ΠΟΝΤΙΚΟΣ ' a pobrać z naszego Forum (wątek download \ win CE) program filemance i wstawić go na kartę pod nazwą autorun.exe. Jeśli odpali, to można walczyć dalej albo mortscriptem (zmodyfikowanym) albo jeśli faktycznie nie zadziała to z SCP.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 13, 2009, 12:19:41 »
Masz kolego rację - ale jak zapewne wiesz próba odpalenia innego auto runa - dla innego sprzętu może spowodować nadpisanie plików i awarię - więc troszeczkę się boję.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 13, 2009, 14:21:54 »
Dlatego nie radzę używać jakiś niepewnych "autorun'ów" tylko samemu, bezpiecznie wszystko zrobić od początku. To co Ci radziliśmy (podstawienie filemance.exe, czy cecmd.EXE za autoruna) jest 100% bezpieczne - to nie żaden pakiet odblokowujący, tylko prosta przeglądarka plików, z której dopiero można dalej działać. Jeszcze raz powtarzam - to 100% bezpieczne!

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 13, 2009, 14:34:13 »
Koledzy - spokojnie jestem dość doświadczonym zawodnikiem - i właśnie dlatego zamiaruje tak zrobić - Problem polega na tym że Asusa zhandlowałem Teściowi (za córkę) - problem polega na tym że on o komputerach wie tyle co ja o gotowaniu - więc zapodać mu trzeba wszystko na talerzu - w sobotę spróbuje mu łopatologicznie podmienić na total commandera i wytłumaczyć jak korzystać - nurtuje mnie jedno - mianowicie czy da się skasować ikony na pulpicie (asuspacket) i dołożyć nowe duże czytelne z nawigacją, lub ew. fizycznie zmienić ścieżkę dostępu już z obecnych ikon - też ułatwi to sprawę - chłop ma 55 lat i ciężko mu to wytłumaczyć, że czegoś się nie da jak w filmu widzi że ktoś za pomocą komórki steruje czołgiem.

Myślałem że są już gotowe rozwiązania - ale chociaż dobrze że jest ASus packet - bo byśmy mieli nieźle przechlapane. 

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 14, 2009, 10:36:06 »
Zamiast grzebać się w tym "asuspocket" czy jak to się tam zwie, zrobił bym proste i wygodne menu w sysinfo i ustawił automatyczne odpalanie tegoż z autorun.exe. Konfiguracja sysinfo jest bajecznie prosta, a obsługa dużych ekranowych ikonek na pewno wygodna dla kogoś starszego.

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 22, 2009, 09:36:51 »
Witam
Chciałbym uaktualnić mapy w asus r 600. wgrałem miopocket. Uruchamia mi się pulpit i mogę wgrać tam mapy ale nie dzieła. czytałem, że trzeba przenieść gdzieś jakieś pliki ale tak do końca nikt nie wytłumaczył jak dokładnie to zrobić. A cy istnieje możliwość żeby nowe mapy uruchamiały się z tego oryginalnego menu które jest w asus r600.

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 28, 2009, 10:29:55 »
Nie stety nie da się ich uaktualnić - musisz mieć nowe IGO i uruchamiać je ręcznie z asuspacket - jak zaczniesz grzebać w tamtejszym IGO to możesz uszkodzić i nic z tego nie będzie.