AM w Blaupunkt Lucca 3

• 133 Odpowiedzi
  • 66112 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: AM w Blaupunkt Lucca 3
« Odpowiedź #120 dnia: Styczeń 17, 2009, 15:50:22 »
mam taki problem
Nie działa mi podświetlanie tzn po kilku sekundach się wyłącza.

Zrobiłem tak, że automatycznie mi się uruchamia mapamap tylko nie działają opcje dotyczące podświetlania wyświetlacza.

JAK SOBIE Z TYM PORADZIĆ?

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #121 dnia: Styczeń 17, 2009, 17:35:00 »
Ale wyłącza się na MapieMap, czy AM? Bo jeżeli na AM, to w ustawieniach trzeba zaptaszyć "Zarządzaj energią i ekranem".

« Odpowiedź #122 dnia: Styczeń 18, 2009, 12:42:34 »
I w Windzie się wyłącza i w MapaMap. Ustawienia dotyczące jasności ekranu w ogóle nie działają. Działają tylko po włączeniu aplikacji oryginalnej blaupunkta (tam gdzie się ustawia jasność i głośność urządzenia przy standardowej aplikacji)

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #123 dnia: Styczeń 18, 2009, 15:06:49 »
Czyli domyślam się, że AM w ogóle nie jest zainstalowana i pytanie należało zadać w innym wątku, albo założyć nowy np "MapaMap w Blaupunkt Lucca 3".
ATSD to gdześ już się spotkałem z tym problemem, ale nie pamiętam czy w Blaupunkcie i jak go rozwiązano, wydaje mi się, że przez uruchomienie tej systemowej nakładki, albo przez modyfikację rejestru przed uruchomieniem MapyMap.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2009, 15:10:04 wysłana przez akubit »

« Odpowiedź #124 dnia: Styczeń 19, 2009, 21:29:54 »
OK.
Zainstalowałem AutoMapę 5.3 Specjalnie kupiłem zeby mieć porządną legalną nawigacji i oto problem.

Mam duże problemy z łapaniem zasięgu GPS. Ciągle szuka i szuka i znaleźć nie może, a jak uruchomię jeszcze raz to znajduje od razu. Nieco to upierdliwe...

Może mam coś źle ustawione w konfiguracji odbiornika GPS. Jak powinno to być prawidłowo ustawione w Lucca 3.3?

« Odpowiedź #125 dnia: Styczeń 20, 2009, 23:08:13 »
Pomoże ktoś?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #126 dnia: Styczeń 21, 2009, 09:21:44 »
Domyślam się, że masz ustawienie "automatyczne". Spróbuj tak, uruchom Automapę tak by złapała sygnał, wejdź na zakładkę ustawień GPS i zapisz sobie jaki com znalazło i jaki baudrate. Przestaw opcję Auto (comX) na comX (taki jak się wyświetla). Przy następnym uruchomieniu sprawdź w GPS/informacje na trzeciej zakładce, czy dane z GPS'u zaczynają lecieć od razu. Jeśli tak, a sygnału z satelitów nie ma, to znaczy że problem jest z samym odbiornikiem, jeśli zaś danych nie ma, to może trzeba spróbować przestawić opcje otwierania portu (jedna z zakładek Ustawień GPS).

« Odpowiedź #127 dnia: Luty 11, 2009, 12:24:35 »
Witam

Uzywalem "szukaj" ale nie znalazlem odpowiedzi na pytanie.
mam GPS'a jak w temacie - Lucca 3.5 edycja okragla ;-)

Jest w tej chwili zrobiona tak ze zamiast oryginalnej aplikacji startuje IGO - nie mam AM jako ze jestem za granica i nie potrzebuje drugiej mapy.
A teraz pytanie,  GPS ma drugi flash disk - My Flash disk2 - po wykasowaniu z niego oryginalnej aplikacji chcialbym tam przeniesc iGo ale sie nie uruchamia - z karty sd chodzi ok

czy moze ktos zwalczyl juz ten problem ?

Tom

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #128 dnia: Luty 11, 2009, 12:37:20 »
Igo podobno faktycznie miewa problemy z uruchamianiem się z wbudowanego flasha na różnych sprzętach. Daruj sobie lepiej i zostań przy karcie pamięci.

« Odpowiedź #129 dnia: Luty 11, 2009, 15:02:52 »
Witam

A ja powiem ze mi sie udalo - wystarczy dograc licencje z urzadzen ktore pozwalaja na uruchamianie iGo z internal storage ;-)
Kto gooogla nie bladzi ;-)

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #130 dnia: Luty 11, 2009, 15:09:46 »
Noo ale to już podpada pod lewe oprogramowanie, którym jak wiadomo na tym Forum się nie zajmujemy. Ja miałem na myśli orginalne Igo przypisane do karty - z tekim chyba nic się nie da zrobić.

« Odpowiedź #131 dnia: Luty 11, 2009, 15:14:01 »
Calkowicie sie zgadzam ze lewe oprogramowanie ale...

kto z postujacych w tym watku ma legalna automape na przyklad ?

Tom

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #132 dnia: Luty 11, 2009, 15:28:01 »
Mógłbyś się zdziwić - Automapę można dzisiaj zakupić w bardzo atrakcyjnych cenach, i wiele osób z tego korzysta. Nie dość, że mają legalne oprogramowanie, to jeszcze dostęp do Miplo i supportu. Koniec dyskusji na temat "legalności" automap, bo odbiegamy od tematu wątku.

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
« Odpowiedź #133 dnia: Luty 11, 2009, 22:18:37 »
Jesli koszt licencji AM PL na Allegro jest rzedu 170zl, to jest to taniej NIZ JEDNO PELNE TANKOWANIE.
Wychodzi 40 groszy dziennie, z prawem do pelnego supportu, z najnowszymi punktami informacyjnym POI i aktuaalizacjami.

Ha poszedlem za zdrowym rozsadkiem- kupilem i gra muzyka. Jak cos nie trybi, dzwone mdo HelpDesku AM i za darmo pomagaja! A na forach zamiast tego moge dziesiatki godzin stracic, zamin znajde odpowiedz.
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..