AM w Blaupunkt Lucca 3

• 133 Odpowiedzi
  • 66104 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dylek

• **
  • 192
Odp: AM w Blaupunkt Lucca 3
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 30, 2007, 18:57:00 »
nigdzie nie moge znaleść tego pliku a w przegloądarce niewiem ale mi się zdaje że same graficzne pliki pokazuje i katalogi :(
niewiem czy może coś nie chce się wgrać total commander nieda się jeszcze jakoś inaczej ???? bo z linków powyżej total commander otpalał ????? :(( może to wina windowsa bo z tyłu na naklejce pisze Windows CE Core 5.0

zapodaj kontakt na skype do Ciebie to zadzwonie i cie pokieruje, nie chce mi sie "pilnowac" forum :)

« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 01, 2007, 01:38:49 »
mi to nawet show nie pokazuje,jest kilka folderow ale commandera tez nie ma

« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 02, 2007, 00:50:42 »
czy po calym tym zabiegu można spowrotem korzystać z nawigacji standardowej ? ( tej co daje na blaupunkt ) ?

*

Offline dylek

• **
  • 192
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 02, 2007, 08:43:31 »
czy po calym tym zabiegu można spowrotem korzystać z nawigacji standardowej ? ( tej co daje na blaupunkt ) ?

tak. można zawsze zrobić powtórnie aktualizacje bez "dodatków" i wszystko wraca do stanu pierwotnego.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2007, 09:14:20 wysłana przez dylek »

« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 02, 2007, 15:49:30 »
mam problem jak reszta, po aktualizacji pod Pic view jest zwykla przegladarka zdjec, ktos pomoze ? :D gg: 3057367

*

Offline dylek

• **
  • 192
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 02, 2007, 16:26:37 »
koledzy mogę pomóc każdemu w tym temacie online ale tylko na Skype, dzwoncie smiało
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2008, 14:25:11 wysłana przez dylek »

« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 05, 2007, 19:19:59 »
kiedy można dzwonić proszę o kontakt skype: azy1981

« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 09, 2007, 18:07:58 »
Mam małe pytanie :
jaka jest prędkość transmisji danych GPS w Lucca 3.3 ?

« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 13, 2007, 09:31:22 »
Witam
Czy mógłby ktoś w sposób prosty i przejrzysty opisać sposób dojścia do możliwości wgrania mapy w lucca 3.3??
Podajecie tłumaczenie strony niemieciej... podmiana pliku ...?? jaki na jaki?? jest to dość nieściśle opisane.... i niestety po waszym opisie nic nie udało mi się zdziałać....
Jestem laikiem... i prosiłbym o proste przedstawienie sprawy jak odblokować Blaupunkt Travelpilot lucca 3.3.

Dziękuję

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 13, 2007, 11:40:31 »
zaw
Mam małe pytanie :
jaka jest prędkość transmisji danych GPS w Lucca 3.3 ?
4800 bps

« Odpowiedź #40 dnia: Lipiec 16, 2007, 08:28:53 »
mam dokladnie taki sam problem  wrzucam pliki z podmienionym exe  na karte , wkladam do urzadzenia  pyta o aktualizajce , robie to  potem

wylaczam  urzadzenie ( chyba ze ma byc reset ale nie wiem jak to zrobic ) i pojawia sie znowu zapytanie o atakualizacje wiec daje "nie "  i potem wciskam picture  pojawia sie przegladarka ale mozna wybierac tylko katalogi i pliki jpg nie mozna nic poza tym

« Odpowiedź #41 dnia: Lipiec 16, 2007, 08:53:43 »
Jak ktoś chce to może pisać na moje gg : 6583176 i was pokieruje jak to zrobić :)
BTW: AMi dzięki za podanie tej prędkości
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2007, 08:55:29 wysłana przez voodoo0078 »

« Odpowiedź #42 dnia: Lipiec 16, 2007, 09:17:48 »
napisalem na gg jak bedziesz daj znac

nie da sie  napisac w jakis przejzysty sposob tej instrukcji ?  od pkt 4

« Odpowiedź #43 dnia: Lipiec 16, 2007, 12:55:21 »
oki uruchomione

jest jeszcze jeden problem

mam karte 2 gb  , jak wrzuce na karte  mape Estern EUROPE  to jest ok jesli chce dograc western europe to  urzadzenie nie widzi pilkow i map

w sumie te mapy zajmuja ok 1,2 gb 

zauwarzylem ze po przekroczeniu 1 gb zaczyna byc problem z karta

jak sformatuje i gram od nowa mapy max 990 mb to jest ok

macie jakis pomysl ?

« Odpowiedź #44 dnia: Lipiec 21, 2007, 16:23:21 »
poradziłem sobie z zainstalowaniem am4 ;D, ale mam jeszcze "mały" problem  ???

a więc: uruchamiam am4, i wyświetla się napis "Mapa jest uszkodzona lub nie jest poprawnie zainstalowana"

podmieniłem wszystkie pliki zgodnie z instrukcją, a więc co jest nie tak??

jeszcze jedno: w cracku pliki to: xxx.data oraz xxx.exe a na podzie mam xxx.exe; czy to są poprawne nazwy??

proszę o pomoc :) dzięki
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2007, 12:57:55 wysłana przez bikekowal »

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #45 dnia: Lipiec 24, 2007, 12:57:07 »
przeczytaj sobie dokładnie regulamin, bo będzie banan...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #46 dnia: Lipiec 25, 2007, 08:12:12 »
Witam
Wreszcie udało mi się wejść w windows w lucca 3.3.. pozmieniałem pliki zgodnie z opisami wcześnie... niestety nie miałem jeszcze możliwości połączenia przez Active Sync.
Przywróciłem wszystko do stanu pierwotnego... nawigacja działa na orginalnym oprogramowaniu bez żadnego problemu. W trakcie podłaczenia pod USB wykrywa mi teraz kartę SD i pamięć falsh jako dyski wymienne.
Może niedługo uruchomię automapę... jeżeli oczywiście będę miał synchronizację przez Active Sync... nie chcę wgrywać bezpośrednio automapy do pamięci flash.. a może jednak tak trzeba zrobić??

Jeżeli ktoś wie co dalej  proszę o pomoc....

*

Offline dylek

• **
  • 192
« Odpowiedź #47 dnia: Lipiec 25, 2007, 10:34:40 »

Może niedługo uruchomię automapę... jeżeli oczywiście będę miał synchronizację przez Active Sync... nie chcę wgrywać bezpośrednio automapy do pamięci flash.. a może jednak tak trzeba zrobić??

Jeżeli ktoś wie co dalej  proszę o pomoc....

podczas instalacji AM4 zdecydujesz gdzie ma instalator umiescić program, kazda lokalizacja jest rownie dobra pod warunkiem ze wystarczy pamięci...

« Odpowiedź #48 dnia: Lipiec 25, 2007, 12:37:36 »
Niby tak.... ale nie mogę uzyskać synchronizacji urządzenia z PC a po wgraniu bezpośrednim na pamięć Flash i odpaleniu am mam komunikat o błędzie obsługi przez system win CE...

*

Offline dylek

• **
  • 192
« Odpowiedź #49 dnia: Lipiec 25, 2007, 12:42:51 »
Niby tak.... ale nie mogę uzyskać synchronizacji urządzenia z PC a po wgraniu bezpośrednim na pamięć Flash i odpaleniu am mam komunikat o błędzie obsługi przez system win CE...

"pobaw sie" plikiem ChangeUSB.exe z katalogu Windows na Lucca a bedziesz mogl synchronizowac z PC :)

« Odpowiedź #50 dnia: Lipiec 25, 2007, 13:53:10 »
po uruchomieniu tego piku mam jedynie komunikat o potrzebie restartu... a niestety wyłaczenie przciskiem zasilania nic nie zmienia w tym temacie

*

Offline dylek

• **
  • 192
« Odpowiedź #51 dnia: Lipiec 25, 2007, 13:59:25 »
po uruchomieniu tego piku mam jedynie komunikat o potrzebie restartu... a niestety wyłaczenie przciskiem zasilania nic nie zmienia w tym temacie

a wiesz jak restart zrobic w lucca? tak jak upgrade tylko bez karty sd... 

« Odpowiedź #52 dnia: Lipiec 25, 2007, 23:18:43 »
a macie może pomysł dlaczego AS nie widzi mi Blaupunkta nawet po zmianie w ChangeUSB ?
System Windows wykrywa urządzenie prawidlowo ale AS sie nie komunikuje a nawet dograłem specjalnie DLL'ki dla Win CE 5.0

*

Offline dylek

• **
  • 192
« Odpowiedź #53 dnia: Lipiec 26, 2007, 06:40:43 »
a macie może pomysł dlaczego AS nie widzi mi Blaupunkta nawet po zmianie w ChangeUSB ?
System Windows wykrywa urządzenie prawidlowo ale AS sie nie komunikuje a nawet dograłem specjalnie DLL'ki dla Win CE 5.0

w ustawieniach AS zaznaczyles usb?

« Odpowiedź #54 dnia: Lipiec 27, 2007, 09:37:23 »
po uruchomieniu urządzenia mam otwarty pulpit windowsa... zaznaczone połączenie przez AS... w AS mam dostępny port USB niestety nie wykrywa urządzenia..
Po dochaczeniu w komunikacji AS pojawia się komunikat o restarcie WC5 niestety pomimo moich starań nic się dalej nie udało zrobić... w dalszym ciągu brak połączenie a AS

« Odpowiedź #55 dnia: Lipiec 28, 2007, 00:35:29 »
po uruchomieniu urządzenia mam otwarty pulpit windowsa... zaznaczone połączenie przez AS... w AS mam dostępny port USB niestety nie wykrywa urządzenia..
Po dochaczeniu w komunikacji AS pojawia się komunikat o restarcie WC5 niestety pomimo moich starań nic się dalej nie udało zrobić... w dalszym ciągu brak połączenie a AS

Nite, a jaką masz wersję ActiveSync?

« Odpowiedź #56 dnia: Lipiec 30, 2007, 08:40:54 »
AS 4.5

« Odpowiedź #57 dnia: Lipiec 30, 2007, 09:57:01 »

Ja już sobie poradziłem  :)
Musisz wykonać pełny upgrade i wtedy połączenie zacznie działać.  :ok:

Odp: Przy okazji - jeszcze raz o odblokowaniu
« Odpowiedź #58 dnia: Lipiec 30, 2007, 16:28:24 »
Może się komuś przyda taka inna, a prostsza wersja na odblokowanie  :proud:

Kiedy pojawia się okienko z ostrzeżeniem "Proszę przestrzegać przepisów drogowych" itd.
- zamiast klikać w OK, klikamy w cztery rogi ekranu w następjącej kolejności:
lewy-górny, prawy-górny, lewy-dolny, prawy-dolny

Po dwóch sekundach pojawia sie "FACTORY TEST MENU"  :mrgreen:

Można tam wybrać opcję po lewej stronie na dole czyli "File Explorer" i już jesteśmy w Lucce 3.3
Wtedy np. odpalamy ChangeUSB, ustawiamy port na ActiveSync robimy sobie kopię DNMainUI.exe,
kopiujemy Total Commandera z PC na Lucce, nadpisujemy DNMainUI.exe plikiem explorer.exe
(jeśli ktoś chce mieć shell zamiast nawigacji jako domyślny),  itd.

Przy okazji: warto użyć TC w wersji 2.5 (beta). Od razu mamy wtedy edytor do rejestru.
Natomiast to całe "Factory Test Menu" to też jest aplikacja - CustomShell.exe. Można ją sobie
również normalnie odpalić i obejrzeć.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2007, 16:35:33 wysłana przez matti.x »

Automapa 3.9.n na Lucca 3.3 - w końcu się udało :-)
« Odpowiedź #59 dnia: Lipiec 31, 2007, 23:55:56 »
Po wielu godzinach bojów, zrobiłem to w miarę porządnie. Działa. Przy okazji była potrzebna cała masa dodatkowej kastomizacji. Jeśli są jacyś zainteresowani, to mogę to wszystko opisać, aczkolwiek byłby to raczej długi opis. A nie wiem, czy warto, bo chyba wszystkich bardziej interesuje już wersja 4.0.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2007, 11:50:48 wysłana przez matti.x »