wyskakujący błąd przy uruchamianiu 430BT

• 7 Odpowiedzi
  • 2131 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wally

• 15
  • Sprzęt: Navroad BT430 + AM5
wyskakujący błąd przy uruchamianiu 430BT
« dnia: Kwiecień 16, 2008, 09:23:42 »
witam

od kilku dni mam problem ze swoja 430. otoz jak uruchamiam navroada wyskakuje mi komunikat w okienku

Fatal Applicationa Error.
Application UBTPhone.exe has performed an illegal operation and will be shut down. If the problem persists, contact the program vendor. Program: UBTPhone.exe, Exception: 0x80000002, Address: 0002F9F8

czy ktos miał już taki p[roblem? jak sobie z tym poradzić. okienko wyskakuje również podczas próby włączenia aplikacji "telefon" z ekranu głównego. na Navroadzie oprócz AM nic nie instalowałem. wersja softu najnowsza.
--
wally

Odp: wyskakujący błąd przy uruchamianiu 430BT
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 16, 2008, 23:32:59 »
też mam taki komunikat, ale ponieważ wydawało mi śię, ze wszystko działa, zlekceważyłem

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 17, 2008, 08:52:35 »
Po zakupie Navroada też miałem ten problem. Wgrałem nowsze oprogramowanie ze strony Navroada i problem zniknął, ale po kilkunastu dniach powrócił. Wgrałem jeszcze raz i to samo po kilku dniach. Wysłałem sprzęt do naprawy i wymienili mi płytę główną. Od tamtej pory wszystko działa OK.
Teraz jest nowsze oprogramowanie na stronie niż to, które wtedy wgrywałem. Uaktualniłem sprzęt do tej wersji i też jest OK.

*

Offline wally

• 15
  • Sprzęt: Navroad BT430 + AM5
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 17, 2008, 21:54:54 »
zadalem pytanie do serwisu navroad. polecili mi zrobic aktualizacje (mimo ze posiadam juz najnowszy soft)
po zrobieniu upgradu jest ok. mam nadzieje ze sie nie powroci :)
--
wally

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 18, 2008, 17:55:05 »
zadalem pytanie do serwisu navroad. polecili mi zrobic aktualizacje (mimo ze posiadam juz najnowszy soft)
po zrobieniu upgradu jest ok. mam nadzieje ze sie nie powroci :)

Witaj, jak robicie upgrade, czy zgodnie z instrukcją podaną na strone Navroad?? Czy są jakieś kruczki, na które trzeba zwrócić uwagę???

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 19, 2008, 15:08:01 »
Ja robiłem to już kilka razy - wszystkie aktualizacje bezproblemowo wg instrukcji.

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 20, 2008, 22:26:12 »
Ja robiłem to już kilka razy - wszystkie aktualizacje bezproblemowo wg instrukcji.

Tzn jak robiłeś?? sformatowałeś kartę i przez kilka godzin od nowa instalowałeś ponownie: Automapę 5.07, Navroad 7 i MiPLO, i POI????

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 21, 2008, 15:40:34 »
Update robiłem z innej karty, więc nie musiałem nic instalować od nowa :)
Poza tym mam tylko AM - licencję przypisaną do karty, którą po sformatowaniu karty instaluję kilkanaście minut - instaluję sam program, bez map, a potem instaluję mapy przez czytnik.