Czy kiedykolwiek serwis przyznał klientowi rację ? Jeśli już, to bardzo sporadycznie. Oni ogólnie zawsze mają wytłumaczenie i twierdzą, że to wina użytkownika.
Ja walczę z nimi od dłuższego czasu odnośnie programu NavRoad map i praktycznie żadnego efektu nie widzę.
Każda ich kolejna aktualizacja, to po prostu porażka. Jedne błędy eliminują, a za chwilę pojawiają się nowe np. wersja prgramu 7.61 posiadała informację o przejazdach kolejowych, a kolejana aktualizacja usunęła tą opcję. Tak samo jest z ograniczeniami prędkości. Napisałem im, że nieprawidłowo są wyświetlane, to pan z serwisu odpisał mi, że trzeba patrzeć na znaki. W taki razie pytam się, po co jest ta opcja ? Czy po to, żeby m.in. namówić klienta na zakup tego programu ?
Jeśli mam patrzeć na znaki, co mimo wszystko robię, niech usuną w diabły tę opcję i nie podają w opisie, bo to jest nieprawdziwe.
W kolejnej aktualizacji poprawili te wskazania, ale tylko na drogach głównych. Na innych trasach w ogóle się nie wyświetlają. Ostrzeżenia o przejazdach kolejowych też się pojawiły, ale tylko na tych większych.
Świetnie sobie to wymyślili, zapewnili przez 3 lata aktualizacje, które usuwają standardowe opcje, a potem je poprawiają. I tak "w koło Macieju".
Ciekawa historia jest też przy wyznaczaniu trasy.
Jakiś czas temu jechałem do Kłaipedy (Litwa) i w Kownie usłyszałem, że za 450 m mam trzymać się lewego pasa, a w rzeczywistości strzałka na mapie pokazywała zjazd w prawo. Podobnie było, jak wracałem z Olsztyna. W Piszu usłyszałem, że mam jechać prosto, a strzałka pokazywała skręt w lewo na Orzysz. Takich błedów jest sporo, a szczególnie na rondach, gdzie informację nie pokrywają się ze wskazaniem strzałki na mapie. Co ciekawe, że Panom z serwisu trzeba podawać współrzędne tego miejsca, bo im samym nie chce się tego sprawdzić, albo robią to złośliwie.
SUPER SERWIS !!!
AM jest bezkonkurencyjna i dobrze, że ją dodatkowo posiadam. Chyba pożegnam się z NavRoad map i wykupię sobie upgrade AM na Europę. Tu przynajmniej aktualizacje wnoszą coś nowego i poprawionego.