Nanvroad 560BF Prof problem z internetem...

• 1 Odpowiedzi
  • 1648 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline PYJTER

• 35
  • Sprzęt: HTC ARTEMIS, HTC KAISER
Nanvroad 560BF Prof problem z internetem...
« dnia: Lipiec 18, 2010, 21:09:07 »
Witam serdecznie jestem od 2 tygodni posiadaczem nawigacji NR560 BF i nie mogę za chiny ludowe zestawić połączenia internetowego z moim KAISER'kiem. Mam HTC TyTnII i WM 6.5. Internet Sharing włączone poprzez bluetooth. W Navroad daje paruj urządzenie elegancko łączy z kaiserkiem i paruje jednak netu na nawigacji brak. Przekopałem co tylko było można na ten temat jednak odpowiedzi nigdzie nie znalazłem... Jak kliknę ikonke IE wywala błąd połaczenia może w Navroad trzeba jkoś dodatkowo skonfigurować połączenie??
Z góry dziękuje za pomoc...

Połączone: Lipiec 20, 2010, 21:48:15
Więc tak poczytałem sobie co i jak i okazuje się że na WM6.0 i WM 6.5 Dun zostało wycięte przywróciłem DUN do swojego telefonu konfiguracja szybka z Laptopem najpierw internet chodzi, potem zabieram się za navroad'a i tak klikam parowanie ładnie paruje telefon nawet kontakty nawigacja zaimportowała mogę wykonywać wszystkie połączenia itd. klikam połączenie DUN i pojawia się problem. Nie łączy mnie z internetem.
W zakładce
NETWORK and Dial-Up Connections utworzyło połaczenie o nazwie anwsoft.
Konfiguracja:

User name: internet
password: internet
Domain: <puste>
Phone: *99#

Klikam Dial Properties
The local area code is: <puste>
The local country/region code is: <puste>
Dial Using: X Tone

Zaawansowane właściwości połączenia Modem:
Hayes Compatible on COM6

mam jeszcze do wyboru
Bluetooth DUN modem
Bluetooth DUN on com8

Klikam
Configure
wsio odznaczone

Call options/ExtraSettings
AT+CGDCONT=1,"IP","internet"

Klikam połącz OPENING PORT

I błąd
Remote Networking
The port is not avilable:
amother program may be using it.

Czy ktoś może mi napisać jak ma skonfigurowane połączenie??
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2010, 21:48:15 wysłana przez PYJTER »

*

Offline PYJTER

• 35
  • Sprzęt: HTC ARTEMIS, HTC KAISER
Odp: Nanvroad 560BF Prof problem z internetem...
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 22, 2010, 14:59:14 »
No to sam sobie odpowiem :D

Bierzemy  telefonik który ma na pokładzie WM 5, 6 lub 6.5 (sprawdzone na htc artemis, kaiser, hd2)
Tak jak pisałem WM ma wycięte BT DUN. Więc trzeba to odbudować co zj***ł microsoft....
Ściągam plik
http://www.winmobiletech.com/042007SindbadDrPocket/WM5AKU3WM6DUNReEnableRegImp.reg

potem programem CeRegEditor dodajemy rejestr do naszego telefonu
Następnie ściągamy:
http://www.winmobiletech.com/042007SindbadDrPocket/WM5AKU3WM6DUNReEnableHack.zip

I wypakowywujemy do katalogu /Windows w naszym telefonie

Soft reset

Oczywiście pamiętać należy aby uprzednio skonfigurować telefonik aby necik śmigał po gprs ;-)

Przechodzimy do Navi parujemy nasz telefon klikamy połączenie DUN status BT w navi zmieni sie z HFP na DUN
Explorator/Control Panel/Dial-UP..../anwsoft
edytujemy połączenie wpisujemy user/pass internet/internet połącz i śmiga jak należy

1. Zauważyłem że w telefonie nie pokazuje się ikonka że telefon ma połączenie z internetem czyli np. dwie literki G lub E a internet na navi działa.

2. Jak skonfigurować listę w której się wybiera Kraj/Operatora w windows CE 5.0 bo widnieje tam jedynie IDEA ppp/ppp i za kazdym razem trzeba to edytować....