Problem z zainstalowaniem AM na 560BF

• 8 Odpowiedzi
  • 3273 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kubaczek

• 6
  • Sprzęt: m700
Problem z zainstalowaniem AM na 560BF
« dnia: Grudzień 30, 2009, 11:01:28 »
Witam
Podobne posty znajdywałem, ale konkretnie odpowiedzi na mój problem nie znalazłem. Po zainstalowaniu AM na navroadzie 560BF nie da się wczytać map. Może miał ktoś podobny problem.
Pozdrawiam i liczę na czyjąś pomoc.

*

Offline charlie102

• 13
  • Sprzęt: NavRoad 560BF
Odp: Problem z zainstalowaniem AM na 560BF
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 30, 2009, 12:46:35 »
Instalowałem kilka dni temu AutoMapę 6.1 beta - nie było żadnych problemów. Instalacja na karcie w czytniku, potem przełożyłem do navroada, odpaliłem automapę, po pojawieniu się komunikatu, że nie można wczytać map, wyłączyłem automapę, przełożyłem kartę do czytnika, po chwili instalacja została zakończona. Po ponownym włożeniu karty do navroada program uruchamia się bez problemu.

*

Offline kubaczek

• 6
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 30, 2009, 15:52:13 »
Ale nie wiem czy dobrze rozumiem, czy za pierwszym razem instalacja przebiegła do samego końca? Miałeś komunikat, że instalacja zakończona pomyslnie? Bo nie do końca rozumiem po co zmowu wkładać kartę do czytnika i co on ma kończyć skoro już wcześniej naoisał że pomyślnie ją zakończył. Jeżeli możesz to bardzo bym cię prosił o szczegóły bo mnie już cholera bierze już trzy dni siedzę nad tym. Myślałem że mam uszkodzoną kartę pamięci ale spróbowałem na innej i dalej to samo.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 30, 2009, 16:16:23 »
Do czego miałeś przypisaną licencję AM? Do urządzenia, czy do karty SD?
Zawsze możesz jeszcze raz wykonać rejestrację map (bez ponownej instalacji), tylko musi być ona zgodna z poprzednim przypisaniem (do urządzenia lub do karty SD).

*

Offline charlie102

• 13
  • Sprzęt: NavRoad 560BF
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 30, 2009, 22:26:44 »
Tak jak kolega akubit napisał licencję można przypisać albo do urządzenia, albo do karty. Nie mam doświadczenia, jeżeli chodzi o windows CE, zwłaszcza, że w nawigatorach są one najczęściej bardzo okrojone, dlatego nie zdecydowałem się na instalację na urządzeniu, tylko na karcie. Jeżeli instalacja na karcie, to tylko na czytniku zewnętrznym - trwa o wiele krócej, zwłaszcza w przypadku  automapy EU. Podczas instalacji należy postępować zgodnie z zaleceniami instalatora, tj. określić system (windows CE, zaznaczyć opcję instalacji na czytniku kart, wpisać nr licencji i adres email, itp.). Piszę z pamięci, więc kolejność może być trochę inna. Pod koniec instalacji pojawi się komunikat z prośbą o przełożenie karty do urządzenia, uruchomienia programu automapa i po pojawieniu się komunikatu o błędzie związanym z mapami wyłączyć program, a następnie przełożyć kartę do urządzenia w celu dokończenia instalacji. Dokładną instrukcję instalacji masz tu http://automapa.indigo.pl/?PEI=53169&lng=PL&cid=53321&file=207941. Ponadto zgodnie z instrukcją na urządzeniach z systemem Windows CE .NET pamięć urządzenia może być czyszczona po odłączeniu urządzenia od źródła , dlatego też instalator uniemożliwia instalację AutoMapy w pamięci głównej
takiego urządzenia. Reasumując, jeżeli licencję miałeś przypisaną do urządzenia, to należy napisać maila do suportu automapy o odblokowanie licencji (pomoc@AutoMapa.pl) - trwa to błyskawicznie. Na koniec pytanie zasadnicze - masz oryginał, czy automapę na witaminkach? Jeżeli to drugie, to polecam zakup oryginału.

*

Offline kubaczek

• 6
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 02, 2010, 11:50:13 »
Opanowałem problem, jeśli ktoś ma podobny problem to proszę pisać ale na PW. Pozdrawiam wszystkich "szczęśliwych użytkowników navroadów 560

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 30, 2010, 19:11:46 »
Witam

Masz może jakieś starsze softy do tego navroada 560bf ??

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 03, 2010, 10:21:54 »
Aby AutoMapa chodziła na urządzeniu NavRoad NR560BF - trzeba zainstalować starszą wersję firmware.

(Pliki na zwykłym koncie - trzeba się śpieszyć - chyba, że ktoś umieści je na "premium").

http://rapidshare.com/files/345216239/560BF_CoreV37_AP_V52_EN.rar

http://www.megaupload.com/?d=WFS1H5IA

Mam legalną AutoMapę (inne urządzenie szlag trafił) i też nie chciała mi chodzić na tym NR560BF.
Po "downgradzie" - działa aż miło.

Pzdr...

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia N86 8MP
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 23, 2010, 17:16:26 »
Mi dsowngrad nie pomógł. Widocznie te "najnowsze" navroady mają już zabezpieczenie przed tym. Zostałem skazany kupić oryginalną AM :D Bym wiedział, że się to tak kończy to pewnie bym wziął coś tańszego... :/