Problem z Navroad 560BF Czy można uruchomić Destinator 6.0

• 36 Odpowiedzi
  • 7657 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Problem z Navroad 560BF Czy można uruchomić Destinator 6.0
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 22, 2010, 14:08:12 »
Auto Mapa na Polske kupiona zainstalowana i przypisana do karty SD 8GB. Miplo zainstalowane po uruchomieni wysłanego przez Ciebie skryptu - Wielkie dzięki !!! Konto na Miplo utworzone zaznaczone kategorie do "wzięcia" POI. Uruchamian MIPLO i otwiera się okno Miplo transferi po chwili komunikat "Błąd połączenia z Internetem" - oczywiście Navroad podpięty kalblem USB do PC który jest w necie. Help me please !!! :( :(

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 22, 2010, 19:33:30 »
Może po kolei, czy wszystko jest OK. Instalujesz Miplo na nawigacji, uruchamiasz konfigurację (sama powinna startować przy pierwszym uruchomieniu) i wpisujesz koniecznie nazwę użytkownika i hasło, zaznaczasz które usługi chcesz synchronizować. Zapisujesz ustawienia (przez ikonkę dyskietki). Zamykasz konfigurację Miplo, łączysz PNA z PC przez Activesync - powinna się połączyć NIE W TRYBIE GOŚĆ, tylko normalnie, ikonka AS zielona, uruchamiasz na nawigacji Miplosync i powinna iść synchronizacja. Jeśli wszystko masz tak, a nie działa, to być może masz tą wersję z brakującym wpisem rejestru. Osobiście Navroad'a nawet z bliska nie widziałem, ale było już opisane rozwiązanie tego problemu.
Konkretnie tutaj :
http://pdaclub.pl/forum/navroad/navroad-nr560bf-krotka-opinia-uwagi-i-problemy/msg1195822/#msg1195822
Prawdę mówiąc zaskakuje mnie ilość problemów z tą niby dopracowaną nawigacją, która ma teoretycznie pełną zgodność z AM. Jeśli masz problem ze zrobieniem wpisów w rejestrze daj znać, a zrobimy to jakoś skryptowo.
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 19:35:44 wysłana przez angler22 »

« Odpowiedź #32 dnia: Maj 22, 2010, 20:39:05 »
Wszystko zrobiłem tak jak napisałeś. Ikonka ziekona (Activsync) ale uzytkownik chyba GOSĆ taka nazwa w plik ustawienia połączenia informacja zielona ikonka - "Urządzenie jest podłączone". inne opcje zezwalaj na połączenia z USB zaznaczone, Ten komputer podłączony jest do wybrałem Automatycznie. Przeczytałem wątek - link który mi podesłałeś. Oczywięcie odpaliłem NaVroada - wind.exe i szukam regedita w katalogu Windows jak u mnie w XP i nie moge takiego znaleść. Podpowiedz czym wyedytować rejestr na Navroadzie - na PC grzebałem troche w rejestrze ale tam widziałem regedita.
Masz racje Navroad reklamuje pełną zgodność z AM ale kompletny brak wsparcia z ich strony. Myślę że bardziej się skupili jak zabezpieczyc nawigacje przed użytkownikiem. Ma kupić standard od razu z przeinstalowaną AM albo Navroad Maps i koniec. Uzywać jako nawigacji nic nie zmineniać modyfikować. :( :( :(

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 22, 2010, 21:49:36 »
Hehe jasne, żeby tylko tyle - ostatnio pracowali nad zabezpieczeniem nawigacji przed uruchamianiem pirackich wersji AM (i tak też zrobili). Osobiście popieram, ale znam wielu bardzo niezadowolonych :)
Jeśli chodzi o regedita - Win CE nie posiada go w standardzie. W załączniku masz to co trzeba (uruchamiaj oczywiście po wind.exe).

*

Offline Jaroslav

• *
  • 57
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S6
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 22, 2010, 22:15:51 »
Samego regedita to nie ma. Ale łatwo może mieć freeware-owego Total Commandera, który tę funkcję posiada  :ok:

« Odpowiedź #35 dnia: Maj 23, 2010, 09:48:52 »
Wielkie dzięki za pomoc udało mi sie uruchomic synchronizacje (Activsync) oczywiście po dokonaniu wpisów w rejestrze. Wielkie dzieki za pomoc. Jestem pod wielkim wrażeniem Twojej znajomości tego systemu Windows CE oraz znajomości nawigacji. Wyjeżdzam na 4 dni jak wróce biore sie za walke z Destinatorem Jeszcze raz spróbuje.
DZIEKI za POMOC !!!!!!

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 23, 2010, 13:32:54 »
Cieszę się, że działa. Bardzo przydały się jak widać wcześniejsze eksperymenty innych posiadaczy tego sprzętu. A dla Navroad'a to powinna być żółta kartka - taka niby dopracowana nawigacja, a posiada poważne błędy, które użytkownik musi sam łatać.