Witam. Posiadam to urządzenie od ponad Pół roku ale dopiero teraz mam poważny problem. Wczoraj wieczorom usiadłem z chęcią zainstalowania nowej aktualizacji autoamapy. Po rozpoczęciu procedury okazało się że na karcie jest za mało miejsca postanowiłem wiec sformatować kartę i od nowa wgrać automape. Wszystko przebiegało po myśli do czasu, gdy kazano wyjąc nowo nagrana automape z czytnika i włożyć do urządzenia by coś potwierdzić ale tu pojawił się błąd, wiec postanowiłem od nowa powtórzyć proceder formatowania i wgrywania automapy Tym razem udało się wszystko bez problemu wiec postanowiłem włączyć automape. Wchodząc w GPS pokazał mi się pierwszy komunikat o typie samochodu- wybrałem odpowiedni przechodząc dalej dostałem komunikat ostrzegawczy po którym nic nie mogłem zrobić( w miejscu gdzie powinien być przycisk OK nic nie było) zatem nie mogłem zrobić żadnego kroku w przód czy tył. Postanowiłem wyłączyć urządzenie. Po paru próbach włączenie ciągle było to samo. Wiec kolejny format i wgranie nowej wersji. Tym razem okazało się ze jest biały ekran. Fakt ten już doprowadził mnie do szału. Na jakiejś stronie odkryłem że może warto zrobić aktualizację systemu Tzw firmware wiec postanowiłem tego dokonać myśląc że cos to pomoże. Ściągnąłem najnowszą wersje ze strony producenta czyli 4.1( krok po kroku jak na prezentowanym filmie
NavRoad NR470 Enovo - aktualizacja firmware ) w momencie wybrania update all zaczął się proces aktualizacji film prezentuje jak urządzenie restartuje się i trzeba zrobić kalibracje ekranu itd. Właśnie w moim przypadku urządzenie się wyłączyło po chwili włączyło lecz zamiast dalszego procesu aktualizacji u mnie pojawił się ekran powitalny ENOVO( te piękne wieżowce) i utknęło na dobre w tym miejscu. Czekałem 5, 10, 15 min i nic postanowiłem zresetować urządzenie i od nowa w koło to samo. Włączyło s robiło się aktualizowanie update all (samoczynnie) i wyłączało i ekran powitalny. Po kilku krotnym sposobie restartowania dałem spokój i odłączyłem nawigacje od zasilania aż padła bateria. Postanowiłem nagrać jedna tą starszą wersje myśląc że i to pomoże lecz działo się tak samo. W końcu pomyślałem że może nagram tą aktualizacje na kartę z auto mapa. I tu powstał już mój największy problem urządzenie zaczęło wykonywać tak jak poprzednio wszystko lecz to co powinno być na ekranie do przeczytanie nie było w żaden sposób widoczne bo się ponakładało kolorków białych pól i urządzenie się wyłączyło na dobre. Teraz urządzenie się nie włącza w ogóle. Co mam robić. Był ktoś w podobnej sytuacji. Proszę o komentarze w mojej sprawie. Urządzenie jest jeszcze na gwarancji